Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2020, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2020

17-18.7. Alastaro (FIN)
24-26.7 Pärnu (EST)
7.-8.8. Kymiring (FIN)
28.-30.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

28.04.2017 12:37:24

Relaa Racingin mestaruusjahti alkaa Latviassa

Uuden suomalaisen rata-autoilun huippusarjan, Finnish Touring Car Championshipin ensimmäinen kilpailuviikonloppu ajetaan vapun alla Latvian Riikassa. Samalla kausi starttaa myös FTCC-sarjaan kuuluvalla Porsche GT3 Cup Challenge -luokalla ja kauhajokelaisella Relaa Racing -tiimillä.

Viime kausi oli Relaa Racingille huikeaa onnistumisten riemuvoittoa. Viime kaudella tallissa Junior Program -ohjelmassa ajanut Emil Westman voitti historiallisesti henkilökohtaisen mestaruuden ja Relaa Racing tiimien välisen mestaruuden.

Tällä kaudella tiimin puikoissa nähdään totutusti tallin omistaja ja pitkän autourheilijauran jo tähän mennessä tehneen Raimo Niemen.

Relaa Racing jatkaa edelleen operatiivisena toimijana myös Junior Progamin pyörittämisessä ja tällä kaudella Niemen tallikaverina nähdään junioriohjelmassa ajava, nuori tulevaisuuden tähti Roope Rinne-Laturi.

Niemi on kauden kynnyksellä jälleen innoissaan päästessään Porsche 991 GT3 Cup -kilpa-auton rattiin.

- Porsche istuu hienosti jälleen käteen ja on mahtavaa päästä jälleen ajamaan. Täällä Latviassa puitteet ovat kunnossa ja ratahan on oikein hieno. Päästään vetämään kunnon katuradalle. Ei tämmöistä löydy Suomesta tai oikeastaan mistään lähimaastoista. Tiimimestaruutta haetaan tietysti taas ja oma henkilökohtainen tavoitteeni on olla viiden parhaan joukossa. Sitten laitamme tietysti tiiminä kaikki panokset Roopeen, että mahdollisuudet riittää mihin vain, Riikasta tavoitettu Niemi kommentoi.

Myös Roope Rinne-Laturi pääsi jälleen Porschen makuun ja hakemaan tuntumaa, kun Riikassa järjestettiin torstaina muutamat vapaat harjoitukset.

- Rata on todella nopea ja oikeastaan jopa hauska ajaa. Vaikeita paikkoja toki täälläkin riittää, mutta hyvä tuntuma siitä nyt on ennen aika-ajoja ja kilpailua. Tästä niin kuin muistakin kauden kisoista tulee varmasti tiukkoja, mutta voitto mielessä lähdetään kaikkiin kilpailuihin, Rinne-Laturi ennakoi.

FTCC-sarjan ensimmäinen kilpailu ajetaan Latvian pääkaupungissa Riikassa 28.-30.4.

Kilpailulähtöjen aikataulu
Lauantai 29.4.
11:00 NEZ Legend Cars, R1
11:35 NEZ BMW Xtreme CUP, R1
12:10 NEZ Porsche GT3 CUP, R1
13:00 NEZ V1600, R1
13:35 NEZ Legend Cars, R2
14:20 NEZ V8 Thundercars, R1
15:05 NEZ BMW Xtreme CUP R2

Sunnuntai 30.4.
12:00 Baltic Touring Cars, R1
12:35 Kumho Tyre Challenge, R1
13:20 NEZ Porsche GT3 CUP, R2
14:20 NEZ V8 Thundercars, R2
15:10 NEZ V1600, R2
15:50 NEZ Legend Cars, R2
16:30 NEZ BMW Xtreme CUP, R3
17:35 Baltic Touring Cars, R2
18:10 Kumho Tyre Challenge, R2