Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2020, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2020

17-18.7. Alastaro (FIN)
24-26.7 Pärnu (EST)
7.-8.8. Kymiring (FIN)
28.-30.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

24.03.2017 13:11:31

Roope Rinne-Laturista Porschen Junior Program -kuljettaja

Suomen rata-autoilukausi 2017 starttaa toden teolla reilun kuukauden päästä, kun uusi Finnish Touring Cars Championship ?sarjan ensimmäinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Latvian Riikassa. Uuden FTCC-sarjan yhtenä luokkana nähdään myös upea Porsche GT3 Cup Challenge, jossa on mukana tuttuun tapaan myös kauhajokelainen Relaa Racing ?tiimi. Tiimi ajattaa jälleen tällä kaudella luokan Junior Program ?kuljettajaa, joka kaudella 2017 on 17-vuotias Roope Rinne-Laturi.

Rinne-Laturilla on jo pitkät taustat autourheilusta, sillä nuori mies aloitti kartingin vuonna 2005 ja jatkoi lajin parissa aina vuoteen 2013 asti. Lisäksi muun muassa V1600-luokka on tullut tutuksi vuosien saatossa. Tuleva kausi ei kuitenkaan ole ensikosketus Porschen kilpa-autoihin.

- Viime vuonna ajoin kaksi kilpailua Porsche GT3 Cupissa ja nimenomaan tässä samassa Relaa Racing ?tiimissä, joten sinänsä autosta on jo tuntuma ja tallin henkilökunta tuttua. Luokasta on muutenkin erittäin hyvä kuva, sillä olen seurannut sitä jo muutenkin tässä aiempina vuosina. Tämä Junior Program on erittäin mieleinen tilaisuus päästä ajamaan huippukalustolla, Rinne-Laturi tunnelmoi.

Rinne-Laturi oli viime kauden jälkeen jälleen monien muiden tapaan tilanteessa, jossa halu on kulkea uralla eteenpäin, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja vain muutamia.

- Mietittiin jopa, että oltaisiin lähdetty ajamaan rallicrossin SM-sarjaa ja pyritty uuteen RX Academyyn, mutta veri vetää ratapuolelle enemmän, joten tahtotila oli jatkaa näissä ympyröissä. Siinäkin mielessä tämä ajopaikka Relaa Racingilla ja Porschella on erittäin mieleinen ratkaisu, Rinne-Laturi toteaa.

Relaa Racingin viime kausi Porsche GT3 Cup Challenge ?sarjassa oli menestyksekäs. Silloinen Junior Program ?kuljettaja Emil Westman voitti mestaruuden, tallikaveri Raimo Niemi oli jaetulla kolmannella sijalla ja tiimi voitti tiimimestaruuden.

Rinne-Laturi tietää tiiminsä ja autonsa potentiaalin ja tämän kauden tavoite onkin kristallinkirkas.

- Emil osoitti viime vuonna, että myös tästä junioriohjelmasta voi nousta mestariksi ja se on minullakin ehdottomasti tavoite. Tämä luokka on toki muutenkin loistava merkkipaalu CV:seen. Nyt ennen kauden alkua ajetaan simulaattorilla ja treenaataan, jotta ollaan sitten Riikassa valmiita mestaruuden metsästykseen, Rinne-Laturi päättää.

Rata-autoilun FTCC-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Latvian Riikassa 28.-30. huhtikuuta. Kaiken kaikkiaan sarjassa ajetaan neljä kilpailua. Lisäksi Porsche GT3 Cup Challenge ajaa viidennen kilpailun perinteisen Porsche Club Festivalin yhteydessä elokuun viimeisenä viikonloppuna.