Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2020, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2020

17-18.7. Alastaro (FIN)
24-26.7 Pärnu (EST)
7.-8.8. Kymiring (FIN)
28.-30.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

14.10.2016 13:02:14

Raimo Niemellä edessä 24 tunnin Porsche-urakka Tshekin Brnossa

Raimo Niemi kilpailee Brnossa viikonloppuna. Kuva: 24hseries.com

Suomen Porsche GT3 Cup Challenge -sarjassa kuluneella kaudella pronssille ajanut kauhajokelainen Raimo Niemi kilpailee tulevana viikonloppuna arvostetussa Hankook 24H Epilog -sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa, joka ajetaan Tshekin Brnon radalla.

Niemi ajaa 24 tunnin kestävyyskilpailun Est 1 Racingin riveissä ja hänen lisäkseen tiimiin kuuluu myös neljä muuta kuljettajaa. Heistä tunnetuin lienee virolainen Raimo Kulli, joka ajoi Porsche GT3 Cupissa hopealle. Niemen ja Kullin lisäksi tiimiin kuuluvat virolaiset Toomas Annus ja Raivo Tamm sekä ranskalainen Thomas Padovani. Tiimi ajaa kilpailussa Porsche 991 GT3 Cup -autolla.

Raimo Niemen mukaan kilpailuun osallistuminen ei ole ollut mikään hetken mielijohde, vaan valmistautuminen aloitettiin jo viime kesänä.

- Porsche GT3 Cupin Botniaringin toisen osakilpailun yhteydessä tätä alettiin viritellä ja virolaisten puolelta Toomas Lambin on kerännäyt tiimin kasaan. Auto on muuten periaatteessa sama kuin Suomen sarjassa, mutta täällä meillä on käytössä muun muassa ABS-jarrut ja pikatankkaus. Lisäksi kun sarjan sponsorina toimii Hankook, niin tietysti käytämme heidän renkaita. 24 tuntia on myös sen verran pitkä aika, että meillä on ollut Juha Annala auttamassa valmistautumisessa ja tässä on esimerkiksi menty tietyllä ravitsemusohjelmalla viimeisen viikon verran, Brnon radalta tavoitettu Niemi kertoo.

Perjantaina Brnossa ajettujen ensimmäisten harjoitusten jälkeen tunnelma tiimissä oli jo korkealla.

- Tämä on todella hieno ja luonteikas rata. Täällä on niin vauhdikkaita osuuksia kuin upeita korkeuserojakin ja lisäksi osa mutkista on kallistettu, mikä tuo kivan lisämausteen niiden ajamiseen. Lisäksi meillä on kohtalaisen tasainen kuskiporukka tässä kasassa, mikä on helpottanut esimerkiksi strategian tekoa. Tämmöisissä kilpailussa täytyy pitää kirkkaasti mielessä, että näitä ei voiteta ensimmäisten kierrosten, saati edes ensimmäisten tuntien aikana, joten asennoitumisen pitää olla kohdallaan, Niemi painottaa.

Perjantaina Brnossa on vielä edessä aika-ajot ja varsinainen 24 tunnin -kilpailu alkaa huomenna lauantaina 15. lokakuuta kello 13.00 Suomen aikaa. Niemellä ja Est 1 Racingillä tavoite on kristallinkirkas.

- Maltilla pitää lähteä liikenteeseen ja tavoite on nähdä ruutulippu sitten sunnuntaina, eli maaliin halutaan ehdottomasti päästä, Niemi toteaa.

Est 1 Racing -tiimi:
Raimo Niemi (FIN)
Raimo Kulli (EST)
Toomas Annus (EST)
Thomas Padovani (FRA)
Raivo Tamm (EST)

Hankook 24H Epilog Brno -kilpailun aikataulu (ajat Suomen aikaa)
Pe 14.10: Aika-ajot kello 17.45-18.30
La 15.10: 24-tunnin kilpailu alkaa kello 13.00
Su 16.10: 24-tunnin kilpailu päättyy kello 13.00

Live-tuloksia kilpailusta voi seurata osoitteessa http://www.24hseries.com/24h-brno/live-timing