Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2020, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2020

17-18.7. Alastaro (FIN)
24-26.7 Pärnu (EST)
7.-8.8. Kymiring (FIN)
28.-30.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

03.10.2016 09:33:35

Porsche-mestari Westmanilla huikea debyytti Saksan ADAC TCR -sarjassa

Nuori suomalainen rata-autoilulupaus Emil Westman näytti Saksan Hockenheimissa viime viikonloppuna ajetussa ADAC TCR Germany -sarjassa, että vauhti riittää mainiosti myös kovan luokan kansainvälisissä kilpailuissa. Suomalaistalli LMS Racingin riveissä ajanut Westman ajoi nousujohteisesti ja oli sunnuntain kilpailussa upeasti seitsemäs.

Porsche-mestaruuden Suomessa tällä kaudella voittanut Westman ajoi kelvollisen tuloksen jo perjantain aika-ajoissa saavuttaen 17:nnen ruudun 26 auton joukosta.

- Aika-ajot sujuivat kohtalaisen mukavasti ja sijoitus oli hyvä siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen aika-ajo ylipäätänsä tällä SEAT Leon TCR -autolla ja täällä Hockenheimin radalla. Nopeimmalla kierroksella oli ruuhkaa ja menetin siinä vähän aikaa, mutta pystyin ajamaan kuitenkin kohtalaisen lähelle tallikaveri Antti Buria, mihin olen todella tyytyväinen, Westman kertoi.

Aika-ajojen jälkeen Westman tarkasteli tallinsa kanssa tarkasti aika-ajojen dataa ja etsi kehityskohteita. Apuna Westmanilla oli muun muassa F1- ja DTM-sarjoista tuttu insinööri Pasi Oikarinen.

Lauantaina ajettu ensimmäinen kilpailu ei kuitenkaan alkanut Westmanin osalta suotuisissa merkeissä.

- Ensimmäiseen mutkaan mentiin aikamoisessa kasassa ja itse ajauduin sisäpuolella kanttarin päälle sillä seurauksella, että pyörähdin ja jäin viimeiseksi. Auto säilyi kuitenkin ehjänä ja pääsin jatkamaan. Siinä sai ajaa kyllä oikein kunnolla kilpaa ja nousin sitten sijalta 26 aina 13:nneksi, joten vauhtia riitti ja ohituksia sai tehdä. Mikäs sen parempaa, Westman totesi ensimmäisestä kilpailulähdöstä.

Sunnuntain toinen kilpailu olikin Westmanille sitten oikein kunnon jättipotti ja viikonlopulle asetettu tavoite päästä kymmenen parhaan joukkoon toteutui reilusti.

- Aloitin toisen kisan tarkoituksella rauhallisemmin ja se oli oikea ratkaisu. Todella paljon oli hässäkkää edellä ja harmittavasti esimerkiksi tallikaveri Buri joutui keskeyttämään. Sain napsittua heti pari sijaa, jonka jälkeen turva-auto tuli radalle. Kun kisa taas alkoi, niin vauhtia riitti edelleen hyvin ja lopulta ajoin seitsemäntenä ruutulipulle. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, sillä lopussa taistelu oli aivan mieletöntä, kun meinasi renkaat loppua tyystin kesken, Westman hehkutti.

Westmanilla on takanaan pitkä kausi ja nuori mies on tahkonnut peräti 30 kilpailulähtöä tänä vuonna. Kilpailut lienevät vuoden 2016 osalta ohi, mutta ensi kautta rakennetaan jo määrätietoisesti.

- Todella paljon on tänä vuonna jo ajettu ja Suomessa tulee jo säätkin vastaan, joten ihan hyvä tässä on pikkuhiljaa pitää ajamisesta taukoakin. Huikea kausi on takana ja paljon kisoja. Katsotaan, että käydäänkö vielä jotain testaamassa, mutta muuten aletaan keskittyä ensi kauden tekemiseen. Tämä Saksan reissu oli kuin kruunu kaudelle ja sieltä saatiin jälleen paljon hienoa kokemusta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti kautta 2017, Westman iloitsi.

Tuloksia, ADAC TCR, lähtö 1, Hockenheim 1.10.2016
1. Josh Files (GBR) 31.46,735
2. Dennis Strandberg (SWE) + 3,802
3. Steve Kirsch (DEU) + 4,651
---
6. Antti Buri (FIN) + 26,008
13. Emil Westman (FIN) + 56,076

Tuloksia, ADAC TCR, lähtö 2, Hockenheim 2.10.2016
1. Steve Kirsch (DEU) 31.22,696
2. Dennis Strandberg (SWE) + 0,821
3. Ronny Jost (CHE) + 5,653
---
7. Emil Westman (FIN) + 23,210
keskeytys: Antti Buri (FIN)