Ajankohtaista

  • Uutiset
  • Kausi 2014

07.01.2015 11:45:45

Mikko Pakari Porsche ? stipendiaatiksi

Kokenut mekatsu Jarmo Kanto (vas) ja stipendiaattikuski Mikko Pakari ovat tulevan kesän tutkapari!

Seinäjokelainen, Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustava Mikko Pakari, 19, on valittu vuoden 2015 Porsche-stipendiaatiksi.

Hän ajaa kokonaisuudessaan kotimaisen Porsche GT3 Challenge ? sarjan Porsche 997 ? autolla, jota operoi auton omistava kauhajokelainen Relaa Racing.

-Stipendiaattikäytäntö on lähtöisin Porsche-tehtaan kilpailuosastolta, joka kontrolloi muutenkin tarkasti maailmanlaajuista Porsche GT3 ? kilpailutoimintaa valmistaen mm. kaikki eri maiden sarjoissa käytettävät autot. Suomessa stipendiaatin ajamisen mahdollistaa kotimaisen Porsche-kilpailuorganisaation ja Relaa Racingin yhteistyökumppaneiden muodostama rahoitus, kertoo Relaa Racingin omistaja Raimo Niemi, joka itsekin kilpailee kotimaan Porsche GT3 Challenge ? sarjassa.

-Hakijoita stipendiaatiksi oli jälleen useita kymmeniä. Hakemuksen tärkeä osa oli suunnitelma, kuinka kandidaatti kerää rahoituksen osalle kauden budjettia, jolla hän maksaa mm. polttoaine- ja auton kilpailuvakuutuskustannuksia sekä vastaa omista, henkilökohtaisista kuluistaan kauden aikana, Niemi jatkaa.

-Aiemmat stipendiaatit ovat olleet Jesse Krohn Helsingistä ja Simo Muhonen Jyväskylästä, joten on hienoa, että saamme vihdoin myös eteläpohjalaisen kilpailijan stipendiaatiksi. Relaa Racingin ammattimainen työ ja hyvä auto takaavat, että menestys ei ole kuin kuljettajasta kiinni, Raimo Niemi lupaa.

Porsche GT3 ? lähdöissä kilpailee kaudella 2015 n. 15-20 autokuntaa.

Stipendiaatti Mikko Pakari vastaa puhelimeen Puolustusvoimien Urheilukoulusta Santahaminasta, mistä siviili koittaa sopivasti ennen kauden alkua maaliskuussa.
-6-vuotiaasta asti eli 13 vuotta olen ajanut kilpaa ja nimenomaan kartingia. Parhaat saavutukset ovat KF2- ja KF3 ? luokkien SM-hopeat sekä KF1-luokan SM ? pronssi. Viimeksi olen ajanut Formula Renault 2.0- luokassa englantilaisen Fortec- teamin kalustolla, Mikko Pakari kertaa urheiluhistoriaansa.
-Ajatuksenani on vaihtaa kilpailemiseni painopiste kansainvälisiin vakio- ja urheiluautoluokkiin tulevaisuudessa, jota ajatellen nyt saatu Porsche-stipendiaatin paikka on nappijuttu. Aiemmat stipendiaatit ovat ajaneet sarjassa hyvin, joten ei ole syytä olla yhtään huonompi, korkealle tähdätään, lupaa Mikko Pakari.

Viiden osakilpailun Porsche GT3 Challenge 2015 starttaa 6.6. Ahveniston osakilpailulla ja niitä ajetaan myös Ruotsin Mantorpissa ja Viron Pärnussa. Jurvan Botniaring on vuorossa 11.7.2015.