Ajankohtaista

  • Uutiset

22.11.2022 10:44:39

Matias Salonen on uusi Junior Program -kuljettaja kaudella 2023!

..

Kauhajokelaisen Relaa Racingin perinteikkään junioriohjelman uusi kuljettaja on 19-vuotias Matias Salonen. Tiimin ohjelmassa on jälleen tietenkin Porschen Sprint Challenge NEZ -sarja, jossa Salosen tiimikaverina ajaa Raimo Niemi. Vakiokuljettajien lisäksi tiimi ajattaa tulevalla kaudella vierailevia kuljettajia endurance-kilpailuissa.

Lempäälästä kotoisin oleva Salonen kilpaili kuluneella kaudella Saksan DTM -sarjan Trophy-luokassa, mutta tiimin vetäydyttyä sarjasta pirkanmaalaisen rooliksi jäi kilpailla ainoastaan satunnaisesti. Täysin uusi tiimi Relaa Racing ei kuitenkaan ole Saloselle, kesällä hän ajoi tiimin kalustolla Pärnun BEC 6 h -kilpailussa. Tällöin Porsche-debyytti typistyi kuitenkin pelkkään aika-ajoon tallikaverin kolaroitua auton. Aika-ajossa nuorukainen ehti kuitenkin kellottaa nopeimman ajan.

-Pärnussa ajoin ensimmäisen kerran GT3-autolla ja olihan se todella hauskaa. Kyseessä on ihan täysiverinen kilpa-auto ja oikeastaan todella iso steppi ylöspäin Trophy-luokasta, vertaa Salonen.

Tulostavoitteita Salonen asettaa maltillisesti, mutta on kuitenkin luottavainen tulevan kauden mahdollisuuksista.

-Sanotaan, että podium-sijat ovat tavoitteena nyt aluksi, mutta toivottavasti pystytään taistella myös voitoista kauden mittaan. Tietysti aluksi on tärkeää saada lisää kilometrejä GT-autolla ja sitä kautta luottoa ja rutiinia, miettii Salonen.

Sarjan kilpailukalenteri julkaistaan lähiaikoina.