Ajankohtaista

  • Uutiset

13.08.2022 15:38:53

Kolari pilasi Relaa Racingin hyvin alkaneen viikonlopun

..

Kovin odotuksin Pärnun BaTCC -sarjan osakilpailuun suunnannut kauhajokelainen Relaa Racing aloitti viikonlopun väkevästi, mutta kolari pilasi mahdollisuudet jättipottiin. Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa tiimin kuopus Nikolas Pirttilahti pystyi selkeään tason nostoon ajaen aika-ajon ensimmäisessä osiossa koko porukan nopeimman ajan. Lähes sama tahti jatkui toisessa osiossa ja nuorukainen kellotti hienosti neljänneksi nopeimman ajan vanhemman generaation autollaan. Tallikaveri Raimo niemi oli 12. nopein.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä koettiin kuitenkin draamaa useampaan otteeseen. Avauskierroksen väännössä Pirttilahti ajautui heinikolle ja menetti muutaman sijan. Muutamaa kurvia myöhemmin edellä ajanut Jari Ollila pyörähti pääsuoralle tultaessa ja Simo P.Kangas joutui jarruttamaan, Pirttilahdelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kun osua radalla olleisiin autoihin auringon paistaessa suoraan silmiin. Ensimmäinen kilpailulähtö päätettiin keskeyttää kolarin seurauksena.

Myös uusintalähdössä sattui ja tapahtui, kun kärjestä lähteneen Thomas Padovanin takana rytisi oikein urakalla ja lopulta ensimmäinen lähtö päätettiin perua kokonaan. Kolariin joutuivat mm. Thomas Kangro ja hurjat voltit heittänyt Tommi Haru, eikä heidän autojaan pystytty korjaamaan jäljellä oleviin lähtöihin. Tämän kohtalon koki siis myös Pirttilahti jo aiemmin.

Lauantain kahdessa lähdössä Raimo Niemi ajoi sijoitukset viisi ja kuusi. Konkarin hienot sijoitukset toivat edes vähän lohtua mollivoittoiseen viikonloppuun. Molemmissa lähdöissä voittoon ajoi Thomas Padovani.

Tiimin tarkoituksena oli osallistua myös BEC 6 tunnin kilpailuun, mutta Pirttilahden kolarin seurauksena suunnitelmista oli luovuttava. Endurance -kilpailun peruuntuminen oli tiimille erittäin suuri pettymys, varsinkin kun aika-ajossa Matias Salonen ehti ajaa paalupaikan. Auton vauriot ovat sen verran mittavat, että alustavan arvion mukaan autoa ei saada kuntoon kauden päätösosakilpailuun.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan Alastaron Porsche Festivaleilla 26.-27.8.