Ajankohtaista

  • Uutiset

12.06.2022 19:26:31

Relaan kausi jatkui Botniaringillä

..

Kauhajokelainen Relaa Racing jatkoi kauttaan kotimaisemissa Jurvan Botniaringillä (10.-11.6.), kun Porsche Sprint Challenge NEZ -sarja vieraili jälleen osana Baltic Touring Cars -sarjaa. Yhteiset kilpailuviikonloput ovat nostaneet sarjojen näkyvyyttä mukavasti ja tapahtumien yleisömäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Tällä kertaa kilpailuihin oli ilmoittautunut kaikkiaan 19 Porschea, joten sarjaa voidaan pitää erittäin elinvoimaisena. Relaa Racingin pilttuussa oli jälleen kolme autoa, kun A-J Kasi luotti tiimin huoltopalveluun tiimin omien kuljettajien lisäksi.

Kilpailuviikolla kuultiin kuitenkin jo hieman jobin postia, kun tiimin kuopus Junior Program -kuljettaja Nikolas Pirttilahti sairastui. Päivä kerrallaan oloaan parannellut nuorukainen pystyi kuitenkin osallistumaan kilpailuviikonloppuun, joskaan ei ihan täysipainoisesti. Pirttilahti jätti viikonlopulta yhtä lukuun ottamatta kaikki harjoitukset väliin. Aika-ajossa Pirttilahti oli 12., eikä tulos miellyttänyt nuorukaista.

-Tietysti pitää olla tyytyväinen, että pääsin ylipäätään osallistumaan. Ei tässä nyt olla parhaassa terässä, pystyn kyllä parempaan, mutta voimat on ihan lopussa, noitui Nikolas aika-ajon jälkeen.

Lauantain kilpailuissa Pirttilahti ajoi sijat kahdeksan ja kymmenen. Sijoituksia voidaan pitää torjuntavoittoina, mutta parempaa on tulossa, kunhan tiimin kuopus toipuu täyteen iskuun.

Raimo Niemi käynnisti kilpailuviikonlopun vahvasti kellottaen vapaissa harjoituksissa kuudenneksi nopeimman ajan. Aika-ajossa Niemi tippui niukasti toisesta osiosta ollen 11. Kilpailulähdöistä Niemen sarakkeeseen kirjattiin sijat 9. ja 11. Tiimin viikonlopun suoritusta Niemi piti tyydyttävänä.

-Nyt ajettiin Relaan kotiradalla kolmen auton voimin, kun A-J (Kasi) luotti myös meidän palveluihimme. Kilpailunjärjestäjän puolesta oli hieman sekoilua turva-auton ja ratatuomareiden toiminnan kanssa, mutta muuten nämä BTCC:n kanssa tehdyt tapahtumat ovat hienoja. Sanoisin, että Relaan suoritus oli tällä kertaa ainoastaan tyydyttävä, kommentoi Niemi viikonloppua.

Sarja jatkuu Viron Porsche Ringillä 30.6.-2.7.2022