Ajankohtaista

  • Uutiset

06.04.2022 15:29:16

Pärnussa ajettiin todelliset talvitestit

..

Kaudella 2022 kauhajokelaisen Relaa Racingin kuljettajakaksikon muodostavat Raimo Niemi ja Nikolas Pirttilahti. Tuttuun tapaan tiimissä yhdistyy kokemus ja nuoruuden into. Porschen Sprint Challenge NEZ-sarjaan osallistuva tiimi ajoi kauden ensimmäiset testit Pärnun Porsche Ringillä huhtikuun alussa.

Paikalle oli kokoontunut mukavasti sarjan kiertäjiä, vaikkakin talviset olosuhteet verottivat hieman osallistujamäärää. Kaksipäiväisten testien ensimmäinen päivä ajettiin osittain kuivalla radalla, mutta iltapäivällä alkanut lumisade muokkasi olosuhteet erittäin haastaviksi. Perinteisesti myös radan pinta oli talven jäljiltä likainen, joten olosuhteet olivat vähintäänkin haastavat.

Raimo Niemi talutti viivalle ensimmäistä kertaa Porschen uuden 992-sukupolven 911 GT3-cup auton ja ensimmäisten kierrosten jälkeen konkari oli yhtä hymyä.

-Kyllä Porsche on rakentanut jälleen mahtavan auton, ja vaikka näistä on kokemusta pitkältä ajanjaksolta niin aina sen kehityksen tuntee. Kyllä se on myönnettävä, että ensimmäiset kierrokset ajettiin naureskellen. Kelille emme voi mitään, mutta nyt on tärkeää päästä ajamaan ja hakemaan fiilistä kohti kesää, summasi Niemi tuntemuksiaan testipäivän päätteeksi.

Junior Program -kuljettaja Nikolas Pirttilahti tahkosi testeissä hyvän määrän kierroksia. Ensimmäistä kauttaan GT-autoilla ajava kuljettajalupaus totutteli autoon sekä kuivalla että märällä radalla.

-Fiilis on ihan hyvä, vaikka keli on mikä on. Tuntuu, että auto puskee, mutta todennäköisesti se johtuu tästä kylmästä kelistä. Koko ajan fiilis paranee ja tuntuma autoon alkaa löytyä mitä enemmän kierroksia on alla. Toivottavasti päästään vielä ajamaan vähän testiä enemmän kilpailuja vastaavissa olosuhteissa ennen kauden alkua, mietti Pirttilahti päivän päätteeksi.

Testien lomassa Raimo Niemi luovutti autonsa myös Tekniikan Maailma -lehden testiin. Lisää testistä ja tunnelmista on siis luettavissa lehdestä lähiaikoina.

Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan avausosakilpailu ajetaan Latviassa 29.-30.4.2022

Teksti ja kuva: Antti Lahtinen, Relaa Racing tiedotus