Ajankohtaista

  • Uutiset

12.11.2021 07:27:29

Nikolas Pirttilahdesta uusi Junior Program -kuljettaja!

..

Syyskuun loppupuolella järjestetyssä palkintogaalassa kauhajokelainen Relaa Racing pokkasi Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan voiton, viidennen sijan sekä tiimimestaruuden. Ensi vuonna puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, kun mestaruuden voittanut Tuomas Pöntinen tekee tilaa 18-vuotiaalle Nikolas Pirttilahdelle, joka kiertää sarjan Raimo Niemen tallitoverina. Kartingista Porschen puikkoihin hyppäävä nokialainen kuljettajalupaus on innoissaan uudesta askeleesta urallaan.

-Tämä on iso askel kohti ammattilaisuutta. Tiimi ja Porschen brändi tarjoavat loistavat puitteet menestykselle. Tämä on varmasti oikea paikka valmistautua isommille areenoille ja kohti päämäärää, joka on ammattilaisuus, taustoittaa Pirttilahti.

Kartingin puolella kansainvälistäkin julkisuutta nauttinut Pirttilahti on napsinut kovatasoisissa kilpailuissa kelpo sijoituksia. Kauden 2017 suomenmestari tiedostaa, että siirtyminen GT-autoihin tuo mukanaan myös haasteita. Nykytekniikka mahdollistaa harjoittelun myös talvella, kun radat ovat lumen peitossa ajetaan PRCF:n organisoima simulaattorisarja 992-mallin autoilla.

-Talven aikana treenataan fyysistä kuntoa ja tutustutaan autoon sekä ratoihin simulaattorin avulla. Tiedostan, että opittavaa on paljon, mutta koen olevani nopea oppimaan ja tiimiltä saan varmasti täyden tuen. Tavoitteena on, että ensimmäisellä kaudella pystyisin taistelemaan palkintopallisijoituksista ja kokemuksen kautta myös voitoista.

Ensi kaudesta on tulossa Sprint Challenge -sarjan osalta muutenkin äärimmäisen mielenkiintoinen. Sarjan osakilpailumäärä kasvaa neljästä kuuteen ja kilpailuviikonlopuista peräti kolme ajetaan Suomen ulkopuolella. Myös osallistujamäärään odotetaan reilua kasvua ja yhteistyö Baltic Touring Car -sarjan kanssa tulee nostamaan medianäkyvyyden uudelle tasolle.

-Kyllä tässä innolla odotetaan jo huhtikuuta. Kilpakalustoon on tulossa päivitystä ja sarjan uudet kilpailut tuovat toivottua nostetta. Nikolas on menestynyt hienosti kartingin puolella ja Relaan perinteikäs junioriohjelma saa varmasti hienon jatkajan. Otamme Nikolaksen innolla siipiemme suojaan, päättää Raimo Niemi.

Kilpailukalenteri 2022
29.04 30.04 BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEKI
17.06 18.06 BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.06 03.07 PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.07 23.07 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.08 13.08 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING
26.08 27.08 PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO