Ajankohtaista

  • Uutiset

26.09.2021 16:02:08

Relaan junioriohjelma tuotti jälleen mestarin

..

Kauhajokelaisen Relaa Racingin junioriohjelma on tuottanut vuosien varrella useita mestareita Porschen Sprint Challenge NEZ-sarjassa eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. 21-vuotias Tuomas Pöntinen asetti ennen kauden alkua ainoaksi tavoitteekseen mestaruuden voittamisen ja myös onnistui siinä. Kauteen mahtui täydellistä dominointia, mutta myös oppirahojen maksua.

Kausi alkoi Viron Pärnusta, jossa Pöntinen ajoi ensimmäistä kertaa varsinaisen kilpailuviikonlopun Porschen puikoissa. Aika-ajossa Tuomas kellotti toiseksi nopeimman ajan jääden isäntämaan Ralf Aronille reilut puoli sekuntia. Pärnun kolmessa kilpailulähdössä Pöntisen oli tyytyminen myös kakkossijoihin. Maailmalla mainetta niittänyt virolainen oli vielä liian kova pala purtavaksi, vaikka viimeisessä lähdössä Pöntinen yltyikin kiivaaseen voittotaisteluun.

Seuraavaksi kilpailtiin kotiradalla, kun vuorossa oli Botniaringin osakilpailu. Kuivalla kelillä ajetuissa harjoituksissa Pöntinen oli täysin ylivoimainen, mutta sateen kastelemalla radalla aika-ajossa voimasuhteet muuttuivat eikä paalupaikkaan ollut mahdollisuuksia Jim Rautiaista vastaan. Rengaslotto ei onnistunut myöskään ensimmäisessä kilpailulähdössä, kun Pöntinen päätti riskillä lähteä kuivankelin renkailla matkaan. Botniaringiltä Pöntinen kuitenkin saalisti tärkeät pisteet ja saavutti sarjajohdon.

Kauden kolmas kilpailu ajettiin Suomen vaativimmalla radalla Kouvolan Kymiringillä. Pöntisen osalta kauden kovimmat näytöt ajotaidoista annettiin näytöstyyliin, kun nuori rattitaituri kellotti aika-ajossa huimat 1,3 sekunnin pohjat. Viikonlopun kolmesta lähdöstä Pöntinen voitti kaksi ja oli kerran toinen, täten sarjajohto vankistui entisestään.

Päätösviikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla, jossa Pöntinen jatkoi hyvää suorittamista ja ajoi jälleen paalupaikalle. Mestaruustaisto typistyi ensimmäisessä lähdössä, kun Jim Rautianen keskeytti rengasrikkoon ja Pöntinen sai ajaa helppoon voittoon. Toisessa lähdössä Pöntiselle riitti maaliin pääsy mestaruuden varmistamiseen. Ensimmäisessä kaarteessa koettiin kuitenkin draamaa, kun Tommi Haru ja Tuomas Pöntinen osuivat toisiinsa. Pöntinen näytti kuitenkin kypsyytensä ja ajoi vikuroivalla autolla voittoon ja varmisti mestaruuden.

-Tuntuu mahtavalta voittaa mestaruus! Arvostan tämän omalla uralla korkeimmalla, vaikka plakkarissa onkin jo yksi suomenmestaruus. Kausi oli kokonaisuutena hyvä, vaikka ei kuitenkaan ihan täydellinen. Kuivalla kelillä vauhti oli erittäin hyvää, mutta sadekelillä on vielä opittavaa, analysoi Pöntinen mestaruuden varmistuttua.