Ajankohtaista

  • Uutiset

29.08.2021 08:02:18

Pöntinen voitti mestaruuden!

..

21-vuotias Tuomas Pöntinen voitti Alastaron moottoriradalla ajetussa kauden viimeisessä Porsche Sprint Challenge NEZ-sarjan osakilpailussa mestaruuden. Pöntinen ajoi kuluneella kaudella Porschen Junior Program-kuljettajana ja on aiemmin voittanut V1600-luokan suomenmestaruuden. Alastaron viikonlopun kolmesta lähdöstä Pöntinen voitti kaksi ja ajoi aika-ajossa paalupaikalle.

Mestaruustaisto alkoi Pöntisen kellottaessa pohjat aika-ajossa 0,3 s erolla Jim Rautiaiseen. Kolmanneksi ajoi Tommi Haru ennen virolaista Thomas Kangroa. Relaa Racingin Raimo Niemi oli aika-ajossa hienosti viides.

Ensimmäisessä lähdössä mestaruustaisto typistyi, kun Rautiainen kärsi rengasrikon ja Pöntinen sai ajaa helppoon voittoon.

-Harmittaa Jimin puolesta. En haluaisi voittaa toisen keskeytyksen myötä, mutta voitto on kuitenkin voitto. Tuntui, että tämä lähtö ei lopu millään oli niin tylsää ajella yksin kärjessä, Pöntinen kertoi tunnelmiaan ensimmäisen lähdön jälkeen.

Toisessa lähdössä Pöntisen tarvitsi ajaa ainoastaan varmasti maaliin varmistaakseen mestaruuden. Ensimmäisessä kurvissa kuitenkin rytisi, kun Tommi Haru käänsi pääsuoran jälkeiseen kurviin, ei Pöntiselle jäänyt tarpeeksi tilaa radan sisäpuolelle. Autot osuivat toisiinsa ja Pöntisen auto kärsi tilanteessa mittavat vauriot, mutta Tuomas taisteli kuitenkin lähdön voittoon ennen viimeisestä ruudusta startannutta Jim Rautiaista.

- Ensimmäisessä kurvissa tuli hieman ahdasta, kun kilpakumppani ei jättänyt yhtään tilaa sisäpuolelle. Osuttiin siinä ja pyöränkulmat on ihan vinksin vonksin. Onneksi autolla pystyi kuitenkin ajaa maaliin. Mahtava fiilis voittaa mestaruus!

Viimeiseen lähtöön autoa ei saatu korjattua ihan täyteen iskuun. Pöntinen halusi kuitenkin päättää kauden voittoon ja taisteli kauden viimeisessäkin lähdössä voitosta Rautiaista vastaan, kunnes päätyi hiekalle.

- Halusin päättää kauden voittoon, mutta nyt sattui pieni virhe. Sillä ei kuitenkaan ole sarjan osalta merkitystä. Nyt alkaa ensi kauden suunnittelu ja tavoite on päästä kilpailemaan ulkomaille.

Hyvän viikonlopun ajanut Raimo Niemi täydensi Relaan onnistuneen kauden sijoittumalla loppupisteissä viidenneksi. Uusi kausi odottaa jo nurkan takana, sillä heti kilpailun jälkeisenä sunnuntaina on vuorossa testit mahdollisille ensi kauden Junior Program-kuljettajille.