Ajankohtaista

  • Uutiset

08.08.2021 09:04:30

Tuomas Pöntisellä lähes täydellinen viikonloppu Kymiringillä

..

Relaa Racing oli Kymiringillä Porsche Sprint Challenge NEZ-sarjan osakilpailussa jälleen kolmen kuljettajan voimin. Perjantain harjoituksissa Petri Blomqvistin autoon tuli kuitenkin tekninen vika, jota ei rataolosuhteissa pystytty korjaamaan, joten Relaan kokoonpanosta ainoastaan Tuomas Pöntinen ja Raimo Niemi ajoivat koko viikonlopun.

Jo harjoituksista lähtien oli selvää, että Junior Program-kuljettaja Tuomas Pöntinen tulee olemaan vaikea voitettava. Aika-ajossa Pöntinen kellotti ylivoimaiset pohjat. Nuori tulevaisuuden lupaus oli 1,3s nopeampi seurakaveri Jim Rautiaista. Kolmanneksi ajoi Viron Thomas Kangro ennen Raimo Niemeä.

-Nyt se paalu vihdoin tuli. Aika tuli oikeastaan aika helpolla, ei ollut mikään täydellinen kierros. Viimeisessä mutkassa meni jarrut lukkoon, mutta muuten ihan ok. Kymiring on varmasti kauden haastavin rata ja hienoa, että onnistuminen tuli juuri täällä, iloitsi Pöntinen.

Viikonlopun aikana ajettiin kolme kilpailulähtöä, joista ensimmäinen kuivalla kelillä ja loput kaksi sateessa. Ensimmäisen lähdön Pöntinen voitti täysin ylivoimaisesti, halliten kisaa lähdöstä maaliin. Toisessa kilpailussa Jim Rautainen antoi hyvän vastuksen, mutta Tuomas oli kuitenkin ensimmäisenä ruutulipulla. Rankkasateessa ajettu päivän viimeinen kilpailu oli tiukkaa vääntöä Rautiaisen ja Pöntisen välillä, jonka Rautiainen onnistui lopulta voittamaan.

Tiimin hyvän viikonlopun täydensi Raimo Niemen kaksi viidettä sijaa. Sarjatilanne näyttää Pöntisen kannalta hyvältä ennen kauden päättävää festivaaliviikonloppua. Mestaruus on Pöntisen omissa käsissä eikä kaikkia loppukauden kilpailuja ei ole pakko voittaa.

-Lähes täydellinen viikonloppu. Kuivalla kelillä olin jopa ylivoimainen, mutta sadekelin spesialisti Rautiainen antoi hyvän vastuksen vesikelillä. Sarjan osalta näyttää oikein hyvältä ja innolla odotan päätösviikonloppua, kertoi Pöntinen tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi on vuorossa festivaaliviikonloppu 27.-29.8. Alastarolla.