Ajankohtaista

  • Uutiset

03.07.2021 23:25:42

Relaa Racingin Pöntinen ylsi kärkivauhtiin Pärnussa

..

Kauhajoella päämajaansa pitävä Relaa Racing aloitti kilpailukautensa Viron Pärnusta. Kolmen auton kokoonpanolla kauden avaukseen lähtenyt tiimi muodostuu nuoruuden innosta sekä kokemuksesta. Tuomas Pöntinen edustaa nuorta polvea ja Raimo Niemi yhdessä Markku Blomqvistin kanssa kokeneempaa kaartia. Blomqvist vieraili tiimissä tällä kertaa yhden osakilpailun ajan, koska Petri ei päässyt perhesyistä johtuen osallistumaan kauden avaukseen.

Kilpailu alkoi perjantaina aika-ajoilla. Tiimin nopein kuljettaja oli Tuomas Pöntinen, jonka kellotus oli toiseksi nopein ennen Aron Ralfia. Raimo Niemi oli kahdeksas ja Markku Blomqvist kymmenes. Pilttuuseen savuttuaan Tuomas oli samaan aikaan tyytyväinen, mutta myös hieman pettynyt.

-Ihan ok kierros, mutta viimeinen mutka ei osunut nappiin. Kyllä sieltä löytyisi vielä muutakin parannettavaa, jos tutkitaan dataa. Ihan positiivisella mielellä olen kuitenkin ja huomenna lähdetään ajamaan voitosta, päätti Pöntinen.

Lauantaina oli vuorossa kolme kilpailua, jotka ajetaan lentävällä lähdöllä. Kaikki kolme lähtöä voitti isäntämaan Aron Ralf, joka on niittänyt mainetta myös maailmalla. Kovan vastuksen antoi Relaan Pöntinen, mutta ihan voittoon asti vauhti ei tänään riittänyt, vaikka lähellä se oli. Päivän viimeisessä lähdössä nuori Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustava Pöntinen haastoi tosissaan virolaiskuljettajaa. Pöntinen oli toiseksi nopein päivän kaikissa lähdöissä.

-Kaikkeni yritin, että se voitto olisi tullut. Nyt on päällimmäisenä mielessä pettymys, mutta ei todennäköisesti kauaa. Hieno viikonloppu oli kaiken kaikkiaan ja täytyy muistaa, että ei tässä hirveästi ole vielä kokemusta Porschen puikoista. Aronin sanat lämmittivät kisan jälkeen, kun hän totesi, että minusta kuullaan vielä varmasti.
Kilpailun jälkeen Raimo Niemi oli kokonaisuuteen tyytyväinen. Konkari pysyi hyvin nuorempien mukana. Myös Markku Blomqvist koki onnistumisen hetkiä ja nautti viikonlopusta.

-Tämähän meni oikeastaan suunnitelmien mukaan. Itselläni oli 1,5s parempia kierrosaikoja, mitä viime vuonna, joten tyytyväinen voin olla. Markun kanssa me ajetaan ajamisen ilosta ja Tuomaksen homma on tehdä tulosta ja siinä hän myös onnistui. Tästä on hyvä jatkaa kautta, totesi Raimo Niemi.