Ajankohtaista

  • Uutiset

30.07.2019 08:24:59

3. osakilpailu - Kemora, Veteli

Porsche Sprint Challenge NEZ ? Relaa Racing puhdisti palkintopöydän

Lämpöä oli tuvassa ja luvassa Kemoran moottoriradalla, kun Porsche Sprint Challengen Pohjois-Euroopan kilpasarja saapui radalle viime viikonlopuksi. Ulkolämpötilat eivät olleet niin kovin tyypillisiä suomalaiselle kesälle, kun viisi autoa asettautui lähtöruudukkoon kolmen lähdön ajaksi, aurinkoisessa +30C asteen lämpötilassa. Ennustettu lämpöaalto oli myös karsinut muutaman kisatiimin joukosta heidän keskittyessä jo elokuussa ajettaviin sarjan finaaleihin. Mutta Kemoran viikonloppuna kuljettajat, tiimit ja auto joutuivat todelliseen tulikokeeseen!

Tommi Haru (#40) ajoi aika-ajojen nopeimman ajan, mutta Junior Program-kuljettaja, vain 15-vuotias Luka Nurmi (#31) antoi tälle erinomaisen vastuksen.

Ensimmäinen lähtö ajettiin perjantai-iltana. Valitettavasti Nurmen kisa päättyi jo ennen aikojaan, ensimmäisellä kierroksella hartioiden kolisteluun sarjaa johtavan Tommi Harun kanssa. Nurmen osalta korkein palkintopallisijoitus jäi haaveeksi ja jätti myös Harun pääjoukon perälle ajamaan kärkeä kiinni. Ensimmäisen lähdön kirkkaimman pystin nappasikin itselleen Relaa Racingin tiimipäällikkö Raimo Niemi (#41), jolle ruutulippu oli kauden ensimmäinen.

Toinen ja kolmas kisalähtö ajettiin lauantaina vielä kuumemmissa olosuhteissa. Elohopea nousi +33C asteeseen, ja voi vain kuvitella millaisiin lukemiin Porsche 911 GT3 Cup ?kilpurien sisälämpötilat nousivat. Lähtövalojen sammuttua molemmat lauantain lähdöt seurasivat identtistä kaavaa. Lahjakas, nuori Luka Nurmi otti kärkipaikan heti lähdössä ja piti sen helpon oloisesti ruutulipulle asti. Hallitseva mestari Tommi Haru ei pystynyt vastaamaan 15-vuotiaan Junior Program ?kuljettajan tahtiin ja joutui tyytymään toiseen sijaan, Raimo Niemen varmistaessa viikonlopulta erinomaisen pistesaaliin Relaa Racingille kahden palkintopallisijoituksen turvin.

Epävirallinen sarjatilanne kolmen osakilpailun ja seitsemän lähdön jälkeen kärjen osalta on
1) Haru 208 pistettä
2) Niemi 182 pistettä
3) Nurmi 139 pistettä

Kolme lähtöä sisältävä kauden finaali ajetaan Alastaron moottoriradalla, Porsche Club Finland Festivaleilla 23.-24.8. 2019.


teksti Arttu Toivonen