Ajankohtaista

  • Uutiset

24.09.2017 18:48:09

Relaa Racingin Porsche-kausi vaihderikas

Roope vauhdissa. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rata-autoilun FTCC ja RATA-SM -sarjojen kaudet tulivat päätökseensä 23.-24.9. Alastarolla järjestetyllä yhteiskilpailuviikonlopulla. FTCC-sarjaan kuuluvan kauhajokelaisen Relaa Racingin Porsche GT3 Cup -kilpailut sujuivat vaihtelevasti ja molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään kertaalleen.

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä lähdössä pyyhkeen joutui heittämään kehään 18-vuotias Roope Rinne-Laturi (HFKK).

- Porschesta meni laturin hihna poikki. Yleensä ne eivät tuolla tavalla katkeile, joten kyllä oli taas huonoa tuuria, Rinne-Laturi selvitti tapahtumia.

Vaikeuksista huolimatta nuoren miehen viikonloppuun mahtui myös hyviä suorituksia.

- Aika-ajoihin olen tyytyväinen, sillä ajoin niissä kolmanneksi ja toinenkin sija oli ihan hilkulla. Toisessa lähdössä olin sitten neljäs ja meillä oli siinä hyvää taistelua Tommi Harun kanssa kolmannesta sijasta, mutta en päässyt ohitse. Siinä oli kyllä ajamisen meininkiä ja nautin kunnon kilpailemisesta. Nyt käännetään sitten pikkuhiljaa katseet kohti kautta 2018 ja katsotaan mitä se tuo tullessaan, Rinne-Laturi kertoi.

Raimo Niemellä Alastaron urakka sujuikin sitten oikeastaan päinvastaisessa järjestyksessä kuin Rinne-Laturilla. Tuloksina neljäs sija ja keskeytys.

- Ei mennyt niin kuin Strömsössä. Ensimmäisessä lähdössä olin omalla tasolla ja ajoin neljänneksi. Toisessa lähdössä törmäilin sitten kierroksella ohitettavan kanssa ja se päättyi keskeytykseen. Se oli rehellisesti sanottuna aivan turha kolarointi, Niemi avasi kilpailun kulkua.

Niemi oli ennen Alastaron kilpailua kiinni Porsche GT3 Cupin pronssimitalissa, mutta Jim Rautiaisen voittomenon myötä haaveet kaatuivat. Nyt koko Relaa Racing -tiimi suuntaa ajatukset kohti kautta 2018.

- Vaiherikas kausi on takana ja tänä vuonna emme saaneet sellaista menestystä kuin monena aikaisempana vuonna. Olimme kuitenkin kärkivauhdissa jokaisessa kilpailussa ja saimme podium-sijoituksia, joten ihan kohtalaisesti meni. Tänä vuonna meillä oli aiempaa enemmän pieniä teknisiä ongelmia, jotka harmittavasti johtivat turhan usein ihan keskeytyksiin asti. Tästä lähdetään seuraavaksi pohtimaan ja virittelemään tulevaa kautta, Niemi totesi.

Tuloksia, Porsche GT3 Cup Challenge Finland, ensimmäinen lähtö, Alastaro 23.9.2017
1. Jim Rautiainen 21.02,850
2. Oliver Tiirmaa + 6,858
3. Jussi Kuusiniemi + 7,351
4. Raimo Niemi + 16,191
---
Roope Rinne-Laturi keskeytys

Tuloksia, Porsche GT3 Cup Challenge Finland, toinen lähtö, Alastaro 23.9.2017
1. Jim Rautiainen 21.13,162
2. Tommi Haru + 1,880
3. Roope Rinne-Laturi + 2,204
---
Raimo Niemi keskeytys