Ajankohtaista

  • Kausi 2011

11.06.2011 11:53:08

Runsaasti autoja Ahvenistolla - Porschet edustavasti esillä!

Elokuvasta

Porsche Racing Club Finlandin kilpailu, Porsche NEZ sekä GT3 Cup muodostavat kokonaisuuden, jolla Porschet ovat tyylikkäästi Vauhtipäivien kuvassa mukana!

Rata-SM -sarjan kisaluokat kuluttivat Ahveniston ajorataa koko kuuman perjantaipäivän.

Legends- luokassa osa kauden ennakkosuosikeista paransi vauhtiaan ensimmäisestä viikonlopusta.Oman lisämausteensa kisaan tuo autojen suuri määrä Ahveniston kimurantilla radalla - ilmoittautuneita kuljettajia on jopa 40 ja kaikki ajavat samassa lähdössä!

Alastaron kilpailun jälkeen Legends- luokan pistetaulukon kärkiviisikko on Marko Mankonen, Petri Ylinen, Johan Ahokas, Riku Rinne ja Ossi Kumpula. Samat nimet nakuttivat hyviä aikoja myös perjantain harjoituksissa. Ehdottomasti päivän parhaassa vireessä oli kuitenkin Sami Erkkilä, joka nostaneekin sijoitustaan mestaruuspisteissä, jos jatkaa huomenna samaan malliin.

Camaro Cup -luokan harjoituksissa ennakkosuosikit pitivät pintansa. Viikonlopun tähtivieras Jesse Krohn ajoi selkeästi luokan parhaita aikoja. Tasaisesti kovia kierrosaikoja ajoivat myös kokenut Jari Nurminen, Tony Leivo sekä ruotsalaislupaus Fredrik Roos.

V1600-luokassa tutut nimet pitivät pintansa, mutta erityisen lupaavalta näytti Alastarollakin hyvin pärjänneiden Marko Kanervan ja Sami Vainioniemen ajosuoritukset. Luokan selkeästi parhaita kierrosaikoja ajoi kuitenkin Toni Lähteenmäki, joka voitti molemmat kisat myös Alastarolla.

Mieluinen vierailija Ahveniston tapahtumassa on Porsche Racing Club Finland sarjan osakilpailu. Upeita Porscheja on mukana melkein parikymmentä, kun mukaan lasketaan Rata-SM -sarjan Porsche GT3 Cup -luokka.


Ahveniston Vauhtipäivillä on myös Abarth -tapahtuma. Mukana on iso ja tärkeä osa Suomen rata-ajon historiaa. Mestareita on paikalla kalustoineen aina 1960- ja 1970- luvuilta nykypäivään: mm. Heikki Liedes, Ahti Vaara, Harri Juvonen ja Pentti Rantanurmi.
Autoja on esillä mm.Fiat Abarth 1000 TC, Fiat Abarth 850 ja Abarth 500 Assetto Corse 2010.
Näyttely on avoinna koko Rata-SM viikonlopun ajan yleisöalueella ja molempina päivinä ajetaan näytökset radalla!

Lauantain aika-ajot alkavat kello 09.00 ja varsinaiset kisalähdöt starttaavat 12.15. Pääsylippu koko päivälle on vain 10? ja koko viikonlopulle 15?!