Ajankohtaista

  • Kausi 2011

21.05.2011 18:27:34

Ratakausi alkoi tunnustellen

SM ? ratakausi 2011 käynnistyy Alastaro Circuitilla, kun avausviikonvaihde ajetaan 21.-22.5.2011.

Relaa Racing ja kuljettajansa Raimo Niemi ovat uuden haasteen ja kokemuksen äärellä, kun kilpailuluokka on vaihtunut alkaneelle kaudelle Porsche GT3 Challenge ? luokkaan ja teamille uusi auto on paitsi varsinainen voimanpesä, myöskin täysin uusi tuttavuus edelliskausien menopeliin verrattuna.

-Uusi auto tuntuu vaativan aivan toisenlaisen ajotavan kuin mihin aiemman urani aikana olen tottunut. Minä ajoin tänään suoralla kovaa kuten muutkin ja jarrutukset kaarteisiin osuivat myös nappiin, mutta siinä, missä kokeneemmat Porsche GT3 ? pilotit huudattivat autojaan kaarteissa 2-vaihteella, minä ajoin 3 ? vaihteella ja se ei olekaan oikea tapa. Auto antaa maksimitehonsa 6000r/min, joten nyt ymmärrän, mistä on kysymys eli kakkosella kurveissa ja kierrokset kuudessa tonnissa niin se auttaa aikojen paranemiseen varmasti, eritteli Raimo Niemi lauantain harjoitus- ja kisakokemuksiaan uudella ajokillaan tositilanteissa.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa voittoon puristi Simo Kangas, toisena Janne Laitinen, kolmantena Tapio Rytilä ja neljäntenä Raimo Niemi. Pisteet vastaavasti Kangas 25, Laitinen 20, Rytilä 16, Niemi 14.