Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

13.08.2022 15:38:53

Kolari pilasi Relaa Racingin hyvin alkaneen viikonlopun

..

Kovin odotuksin Pärnun BaTCC -sarjan osakilpailuun suunnannut kauhajokelainen Relaa Racing aloitti viikonlopun väkevästi, mutta kolari pilasi mahdollisuudet jättipottiin. Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa tiimin kuopus Nikolas Pirttilahti pystyi selkeään tason nostoon ajaen aika-ajon ensimmäisessä osiossa koko porukan nopeimman ajan. Lähes sama tahti jatkui toisessa osiossa ja nuorukainen kellotti hienosti neljänneksi nopeimman ajan vanhemman generaation autollaan. Tallikaveri Raimo niemi oli 12. nopein.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä koettiin kuitenkin draamaa useampaan otteeseen. Avauskierroksen väännössä Pirttilahti ajautui heinikolle ja menetti muutaman sijan. Muutamaa kurvia myöhemmin edellä ajanut Jari Ollila pyörähti pääsuoralle tultaessa ja Simo P.Kangas joutui jarruttamaan, Pirttilahdelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kun osua radalla olleisiin autoihin auringon paistaessa suoraan silmiin. Ensimmäinen kilpailulähtö päätettiin keskeyttää kolarin seurauksena.

Myös uusintalähdössä sattui ja tapahtui, kun kärjestä lähteneen Thomas Padovanin takana rytisi oikein urakalla ja lopulta ensimmäinen lähtö päätettiin perua kokonaan. Kolariin joutuivat mm. Thomas Kangro ja hurjat voltit heittänyt Tommi Haru, eikä heidän autojaan pystytty korjaamaan jäljellä oleviin lähtöihin. Tämän kohtalon koki siis myös Pirttilahti jo aiemmin.

Lauantain kahdessa lähdössä Raimo Niemi ajoi sijoitukset viisi ja kuusi. Konkarin hienot sijoitukset toivat edes vähän lohtua mollivoittoiseen viikonloppuun. Molemmissa lähdöissä voittoon ajoi Thomas Padovani.

Tiimin tarkoituksena oli osallistua myös BEC 6 tunnin kilpailuun, mutta Pirttilahden kolarin seurauksena suunnitelmista oli luovuttava. Endurance -kilpailun peruuntuminen oli tiimille erittäin suuri pettymys, varsinkin kun aika-ajossa Matias Salonen ehti ajaa paalupaikan. Auton vauriot ovat sen verran mittavat, että alustavan arvion mukaan autoa ei saada kuntoon kauden päätösosakilpailuun.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan Alastaron Porsche Festivaleilla 26.-27.8.