Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

03.07.2022 06:46:17

Relaa Racingillä vaikea viikonloppu Pärnun paahteessa

..

1.-2.7. vietettiin naapurimaa Viron Porsche Club Festivaalia Pärnun moottoriradalla paahtavassa helteessä. "Festarit" ovat tunnetusti kesän ehdottomia kohokohtia ja vetävät paikalle runsaasti Porscheista kiinnostuneita, vauvasta vaariin. Porsche Sprint Challenge NEZ -kilpailun lisäksi paikalle oli saapunut merkittävä määrä harrasteautoilijoita ja median edustajia.

Kauhajokelainen Relaa Racing saapui paikalle torstaina ja välittömästi, kun autot saatiin purettua, aloittivat tiimin kuljettajat Nikolas Pirttilahti ja Raimo Niemi helteisen urakan vapaiden harjoitusten merkeissä. Perjantaina viikonloppu jatkui harjoitusten ja aika-ajojen merkeissä. Pirttilahti väläytti vauhtiaan viimeisissä harjoituksissa, mutta aika-ajoon Junior Program -kuljettaja ei saanut kierrosta onnistumaan täydellisesti.

-Vapaissa harjoituksissa oli hieman ongelmia auton puskemisen kanssa, mutta pääsin lopulta ihan hyvään vauhtiin. Aika-ajon ensimmäinen osio meni myös hyvin, mutta toiseen osioon en vaan saanut kierrosta onnistumaan, kertasi Pirttilahti.

Kilpailulähdöissä Pirttilahden sijoitukset olivat 11. ja 13. Mainittakoon kuitenkin, että Pirttilahti oli hienosti ensimmäisen lähdön 3. vanhemmalle kehitysversiolla ajavista kuljettajista.

Tiimin konkari Raimo Niemi jäi aika-ajossa kokonaan ilman aikaa. Rengasvalmistajan edustaja oli vääntänyt väärät renkaat väärille vanteille, eikä autolla pystynyt ajamaan nopeaa kierrosta. Kuin kirsikaksi kakun päälle myös auton transponderi oli epäkunnossa eli aika jäi kokonaan kirjaamatta.

-Ei tällä tasolla yksinkertaisesti saa käydä näin. Auto kyllä liikkui suoraan, kun työnnettiin se pilttuusta ulos, mutta rattia käännettäessä vanne osui iskunvaimentimeen, noitui Niemi pilalle mennyttä aika-ajoaan.

Joukon hänniltä kilpailuun lähtenyt Niemi napsi muutaman sijan ollen ensimmäisessä lähdössä 15. Toiseen lähtöön Niemi onnistui myös parantamaan sijoituksiaan ja oli ruutulipulla 12.

Kun varsinaiset kilpailutapahtumat oli saatu päätökseen Relaa Racing ojensi auttavan kätensä hyväntekeväisyyden merkeissä. Viron Porsche Club oli järjestänyt huutokaupan, jossa palkintona oli paikkoja NEZ-sarjan kuljettajien kyytiin. Raimo Niemi urakoi kilpailun päätteeksi ?taxina? Pärnun radalla ja hyväntekeväisyyteen kertyikin arvokas rahapotti ja kyyditettävät saivat ikimuistoisen kokemuksen.

Seuraavaksi kilpaillaan Kymiringillä 22.?23.7.