Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

26.09.2021 16:02:08

Relaan junioriohjelma tuotti jälleen mestarin

..

Kauhajokelaisen Relaa Racingin junioriohjelma on tuottanut vuosien varrella useita mestareita Porschen Sprint Challenge NEZ-sarjassa eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. 21-vuotias Tuomas Pöntinen asetti ennen kauden alkua ainoaksi tavoitteekseen mestaruuden voittamisen ja myös onnistui siinä. Kauteen mahtui täydellistä dominointia, mutta myös oppirahojen maksua.

Kausi alkoi Viron Pärnusta, jossa Pöntinen ajoi ensimmäistä kertaa varsinaisen kilpailuviikonlopun Porschen puikoissa. Aika-ajossa Tuomas kellotti toiseksi nopeimman ajan jääden isäntämaan Ralf Aronille reilut puoli sekuntia. Pärnun kolmessa kilpailulähdössä Pöntisen oli tyytyminen myös kakkossijoihin. Maailmalla mainetta niittänyt virolainen oli vielä liian kova pala purtavaksi, vaikka viimeisessä lähdössä Pöntinen yltyikin kiivaaseen voittotaisteluun.

Seuraavaksi kilpailtiin kotiradalla, kun vuorossa oli Botniaringin osakilpailu. Kuivalla kelillä ajetuissa harjoituksissa Pöntinen oli täysin ylivoimainen, mutta sateen kastelemalla radalla aika-ajossa voimasuhteet muuttuivat eikä paalupaikkaan ollut mahdollisuuksia Jim Rautiaista vastaan. Rengaslotto ei onnistunut myöskään ensimmäisessä kilpailulähdössä, kun Pöntinen päätti riskillä lähteä kuivankelin renkailla matkaan. Botniaringiltä Pöntinen kuitenkin saalisti tärkeät pisteet ja saavutti sarjajohdon.

Kauden kolmas kilpailu ajettiin Suomen vaativimmalla radalla Kouvolan Kymiringillä. Pöntisen osalta kauden kovimmat näytöt ajotaidoista annettiin näytöstyyliin, kun nuori rattitaituri kellotti aika-ajossa huimat 1,3 sekunnin pohjat. Viikonlopun kolmesta lähdöstä Pöntinen voitti kaksi ja oli kerran toinen, täten sarjajohto vankistui entisestään.

Päätösviikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla, jossa Pöntinen jatkoi hyvää suorittamista ja ajoi jälleen paalupaikalle. Mestaruustaisto typistyi ensimmäisessä lähdössä, kun Jim Rautianen keskeytti rengasrikkoon ja Pöntinen sai ajaa helppoon voittoon. Toisessa lähdössä Pöntiselle riitti maaliin pääsy mestaruuden varmistamiseen. Ensimmäisessä kaarteessa koettiin kuitenkin draamaa, kun Tommi Haru ja Tuomas Pöntinen osuivat toisiinsa. Pöntinen näytti kuitenkin kypsyytensä ja ajoi vikuroivalla autolla voittoon ja varmisti mestaruuden.

-Tuntuu mahtavalta voittaa mestaruus! Arvostan tämän omalla uralla korkeimmalla, vaikka plakkarissa onkin jo yksi suomenmestaruus. Kausi oli kokonaisuutena hyvä, vaikka ei kuitenkaan ihan täydellinen. Kuivalla kelillä vauhti oli erittäin hyvää, mutta sadekelillä on vielä opittavaa, analysoi Pöntinen mestaruuden varmistuttua.