Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

08.08.2021 09:04:30

Tuomas Pöntisellä lähes täydellinen viikonloppu Kymiringillä

..

Relaa Racing oli Kymiringillä Porsche Sprint Challenge NEZ-sarjan osakilpailussa jälleen kolmen kuljettajan voimin. Perjantain harjoituksissa Petri Blomqvistin autoon tuli kuitenkin tekninen vika, jota ei rataolosuhteissa pystytty korjaamaan, joten Relaan kokoonpanosta ainoastaan Tuomas Pöntinen ja Raimo Niemi ajoivat koko viikonlopun.

Jo harjoituksista lähtien oli selvää, että Junior Program-kuljettaja Tuomas Pöntinen tulee olemaan vaikea voitettava. Aika-ajossa Pöntinen kellotti ylivoimaiset pohjat. Nuori tulevaisuuden lupaus oli 1,3s nopeampi seurakaveri Jim Rautiaista. Kolmanneksi ajoi Viron Thomas Kangro ennen Raimo Niemeä.

-Nyt se paalu vihdoin tuli. Aika tuli oikeastaan aika helpolla, ei ollut mikään täydellinen kierros. Viimeisessä mutkassa meni jarrut lukkoon, mutta muuten ihan ok. Kymiring on varmasti kauden haastavin rata ja hienoa, että onnistuminen tuli juuri täällä, iloitsi Pöntinen.

Viikonlopun aikana ajettiin kolme kilpailulähtöä, joista ensimmäinen kuivalla kelillä ja loput kaksi sateessa. Ensimmäisen lähdön Pöntinen voitti täysin ylivoimaisesti, halliten kisaa lähdöstä maaliin. Toisessa kilpailussa Jim Rautainen antoi hyvän vastuksen, mutta Tuomas oli kuitenkin ensimmäisenä ruutulipulla. Rankkasateessa ajettu päivän viimeinen kilpailu oli tiukkaa vääntöä Rautiaisen ja Pöntisen välillä, jonka Rautiainen onnistui lopulta voittamaan.

Tiimin hyvän viikonlopun täydensi Raimo Niemen kaksi viidettä sijaa. Sarjatilanne näyttää Pöntisen kannalta hyvältä ennen kauden päättävää festivaaliviikonloppua. Mestaruus on Pöntisen omissa käsissä eikä kaikkia loppukauden kilpailuja ei ole pakko voittaa.

-Lähes täydellinen viikonloppu. Kuivalla kelillä olin jopa ylivoimainen, mutta sadekelin spesialisti Rautiainen antoi hyvän vastuksen vesikelillä. Sarjan osalta näyttää oikein hyvältä ja innolla odotan päätösviikonloppua, kertoi Pöntinen tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi on vuorossa festivaaliviikonloppu 27.-29.8. Alastarolla.