Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2020, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2020

22.-23.5. Ahvenisto (FIN)
26.-27.6. Pärnu (EST)
7.-8.8. Kymiring (FIN)
28.-30.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

13.06.2014 00:54:07

Simo Muhonen ja Raimo Niemi janoavat lisää Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin mestaruuspisteitä

:)

Suomen vanhimmalla edelleen käytössä olevalla moottoriradalla, Hämeenlinnan Ahveniston moottoriurheilupyhätössä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy ratasarjan toiseen kahden osakilpailun mittaiseen viikonloppuun jyväskyläläinen Simo Muhonen ja Raimo Niemi starttaavat toiveikkain mielin. Kuukausi sitten Kurikan Botniaringillä ajetussa sarjan avauskilpailuissa upeasti pistepussejaan kartuttaneet Relaa Racingin kuljettajat suuntaavat sarjan sijoilta 3. ja 9; Muhosen kaksi luokkavoittoa pitivät tiimin tavoitteet kurssissaan ennen Ahveniston perinteikkään ja ajoteknisesti vaativan radan osakilpailuja.

Kuluneen kuukauden aikana Relaa Racingin kummatkin kuljettajat ovat määrätietoisesti valmistautuneet kiireiseen kesään, jossa seuraavat 10 viikkoa intensiivisesti eletään kilpailutoiminnassa; Edessä on viiden kilpailuviikonlopun urakka, joka alkaa 3040m mittaisen ja runsaasti korkeuseroja sisältävän Ahveniston radan valloitusyrityksellä. Viimeiset neljä viikkoa Muhonen on opintojensa ohessa keskittynyt simulaattoriharjoitteluun ja Niemi on kiireisen työelämän rinnalla elänyt tiimin autojen huoltotöiden ympärillä.

Relaa Racingin molemmat kuljettajat ovat kaikin puolin valmiita kiireiseen kesään.

- Koska Botniaringiltä saatiin vahva startti kilpailukaudelle niin, testaamattomuudesta huolimatta, on mahtava fiilis suunnata Ahveniston radalle. Valitettavasti vaikka emme saaneet testejä sopimaan siviilielämän aikatauluihin ja siten annamme siinä pientä tasoitusta kanssakilpailijoihin, niin siitä huolimatta ajattelin kirjaimellisesti jatkaa siitä pisteestä mihin Botniaringin palkintokorokkeella päätettiin ja siksi luottavaisin mielin niin teknisesti vaativalle Ahveniston radalle kuin sitä seuraavien 10 viikon aikana ajettaviin kilpailuihin starttaan, Muhonen kertoo.

- Relaa Racingin näkökulmasta kilpailukausi on alkanut aikalailla tavoitteiden mukaisesti ja on mukava huomata nuoren sukupolven olevan sarjan kärjessä. Simo teki hienoa työtä Botniaringillä ja toivotaan, että Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiaatti jatkaa samoilla vahvoilla suorituksilla. Ja totta kai toivon onnettaren olevan suotuisa minuakin kohtaan ja saisin kisattua teknisesti murheettoman ja ennen kaikkea vauhdikkaan viikonlopun. Olen tyytyväinen kun Ahveniston kahden osakilpailun jälkeen Relaa Racing on paremmin kiinni tavoitteissaan eli vuoden 2013 lopputulosten kolmannen ja kuudennen sijan tienoilla, tiimipäällikkö Raimo Niemi pohdiskelee.

Perjantaina ajettaviin vapaisiin harjoituksiin on ilmojen herra luvannut kosteaa keliä. Kuitenkin ennusteiden mukaan 15 Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin kilpailijaa pääsee lauantaina mittaamaan paremmuudesta kuivalla radalla, mutta poikkeuksellisen viileissä olosuhteissa. Väriä kilpailuun tuo mm. sarjan nuorukaisten eli Simo Muhosen ja hopeasijalla olevan Emil Lindholmin vauhti verrattuna avauskilpailussa ylivoimaita kyytiä esittäneeseen sarjajohtaja Jukka Honkavuoreen sekä sarjan ulkopuolisena kuljettajana kisaava vuosien 2008 ja 2009 rata-autoilun Suomenmestari Mikko Eskelisen ja aina vahvassa vauhdissa Ahvenistolla olleen Kari-Pekka Laaksosen kyydin riittävyys kärkikahinoihin.

Ahveniston osakilpailun aikataulu 14.6.2014:
- 9.40 Aika-ajot (15 min)
- 10.00 Aika-ajot (10 min)
- 13.00 Ensimmäinen kisalähtö
- 15.15 Toinen kisalähtö
- 18.30 Palkintojenjako

Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin sarjatilanne 2014
1. Jukka Honkavuori, 70 pistettä
2. Emil Lindholm, 64 pistettä
3. Simo Muhonen, 63 pistettä
---
9. Raimo Niemi, 45 pistettä