Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

11.05.2021 11:23:42

Relaa Racingillä onnistuneet testit Alastarossa

..

Alastaron moottoriradalla ajettiin 10.5. Porsche Racing Club Finlandin toimesta testit sekä rataleiman ajo-osuus. Relaa Racing oli luonnollisesti paikan päällä hakemassa tuntumaa kesän kilpailuihin. Keväinen sade teki olosuhteista haastavat, mutta tiimin kokeneinta ratakuljettajaa tämä ei haitannut.

-Keli on haastava, mutta laitetaan sadekelin pyörät alle ja ajetaan vähän rauhallisemmin. On hienoa nähdä, että Porsche-perhe kasvaa. Meillä on täällä 15 rataleiman suorittajaa, iloitsi Raimo Niemi.

30-vuotias Petri Blomqvist oli testipäivän aamuna täysin uuden haasteen edessä, sillä kilometrejä Porschen ratissa ennen Alastaron testipäivää oli tasan nolla. Takamoottorinen auto vaatii totuttelua verratuna V8 Thunder kalustoon, josta Petrillä on useamman vuoden kokemus. Mies oli kuitenkin intoa täynnä testipäivän alussa.

-Vähän jännittää tottakai uusi auto ja uudet haasteet. Kyseessä on täysin erityyppinen auto ajettavuudeltaan edelliseen verrattuna, mutta täällä ollaan nyt opiskelemassa. Keli on hirveä, mutta saapahan ajettua sadekelin testit samalla. Tänään saadaan hyvät kilometrit alle ja uskon, että päivän kuluessa alkaa jo jarrupaikat napsua kohdalleen, mietti Blomqvist.

Tiimin kuopus Tuomas Pöntinen ajoi viime syksynä lyhyen testin, mutta nyt vuorossa oli ensimmäinen täysi testipäivä Porschen puikoissa. Pöntinen starttaa kauteen vain ja ainoastaan mestaruus mielessään.

-Onhan tätä odotettu. Radalla on aika paljon lätäköitä ja autossa voiman todella tuntee. Pitää ajaa tarkasti. Toivottavasti rata kuivuu iltapäivään mennessä ja saadaan myös slickseistä kokemusta. Kivaahan tämä on, vaikka keli olisi mikä tahansa, virnisti Pöntinen.

Päivän päätteeksi rata alkoi myös hieman kuivua, joskaan täysin kuivalla radalla ei päästy ajamaan. Kaikille Relaa Racingin kuljettajille kertyi mukavasti kilometrejä ja päivän mittaan kommentit kertoivat, että tuntuma alkoi löytyä ajotauon jälkeen. Seuraavaksi Porschet startataan Ahvenistolla 21.-22.5. kauden ensimmäisen kilpailun merkeissä.