Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2021, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2021

21.-22.5. Porsche Sports Cup Weekend Ahvenisto
2.-3.7. Porsche Sports Cup Weekend Pärnu
6.-7.8. Porsche Sports Cup Weekend KymiRing
27.-29.8. Porsche Club Festival Finland Alastaro

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

27.08.2017 14:45:29

Relaalla vaihderikas viikonloppu Alastarolla

Raimo Niemi vauhdissa. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rata-autoilun Porsche GT3 Cup Challenge Finland -sarja jatkui lauantaina 26.8. Alastaron moottoriradalla Virttaalla. Kauden neljäs kilpailu oli samalla osa suurta Porsche Club Festival -tapahtumaa. Kauhajokelaisen Relaa Racingin Roope Rinne-Laturilla ja Raimo Niemellä riitti viikonloppuna haasteita.

Roope Rinne-Laturi toivoi viileää keliä ja jopa sadetta Alastarolle ja toiveet siinä mielessä toteutuivat. 18 vuotta heinäkuussa täyttäneen nuorukaisen hankaluudet alkoivat jo kuitenkin harjoituksissa, sillä Porsche puski jatkuvasti, eikä vikaa meinattu saada korjattua.

Aika-ajoista Rinne-Laturi nappasi kuudennen lähtöruudun, mutta ensimmäinen kisalähtö koitui lopulta kohtaloksi.

- Heti ensimmäisessä mutkassa Jussi Kuusiniemi ohitti Jim Rautiaisen ja minä päätin sitten mennä samaan rakoon. Rautiainen laittoikin sitten ovet kiinni, ajauduin nurmikolle ja osuin vielä hänen takakulmaan siinä rytäkässä. Samalla Oliver Tiirmaa pyörähti samoissa karkeloissa eteeni ja törmäsin hänen kylkeensä. Keula ja moottorin jäähdytin menivät siinä rikki. Yritimme toki korjata auton, mutta valitettavasti meillä ei ollut jäähdyttäjän kannaketta varaosana. Harmittaa tietysti tosi paljon, eikä tämä tee pisteille hyvää, mutta koitetaan vielä kuukauden päästä kauden viimeisessä kisassa saada hyvä tulos aikaiseksi, Rinne-Laturi kommentoi kisatapahtumia.

Raimo Niemellä tunnelmat olivat jokseenkin kaksijakoiset kilpailun päätyttyä.

- Ensimmäisessä lähdössä missasin kolmannen sijan, kun yritin tavoitella nopeampaa kierrosta ja sitä myöten parempaa lähtöruutua toiseen kisaan. Palmasissa ajoin mutkan pitkäksi, kun auto lähti vesiliirtoon. Sain sen verran autoa käännettyä, että menin perä edellä hiekalle. Onneksi pääsin sieltä vielä pois. Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) pronssi siinä meni sivu suun, mikä söi vähän fiilareita toisesta lähdöstä. Toisaalta niinhän se menee, että ei kädettömille mitaleja jaeta Niemi kuitenkin naurahti hyväntuulisesti kilpailun jälkeen.

Osana Porsche Club Festivalin järjestelyorganisaatiota Niemi totesi ilolla suurtapahtuman onnistuneen suunnitellusti.

- Yleisöä ja Porscheja näytti olevan oikein runsaasti paikalla ja kaikki parkkipaikat aivan täynnä. Meillä oli siviili-Porscheja myös Virosta ja Ruotsista ja näyttäisi, että tulevaisuudessa tämä festivaali kansainvälistyy entistä enemmän. Siinä mielessä tämä oli oikein onnistunut viikonloppu, Niemi iloitsi.

Tuloksia, Porsche Club Festival, Alastaro 26.8.2017

Ensimmäinen lähtö
1. Tommi Haru 20.47,895
2. Jussi Kuusiniemi + 2,661
3. Ari Laivola + 47,645
4. Raimo Niemi + 48,402
---
Roope Rinne-Laturi DNF
Toinen lähtö
1. Jussi Kuusiniemi 35.22,615
2. Tommi Haru + 7,960
3. Oliver Tiirmaa + 8,274
4. Raimo Niemi + 9,179
---
Roope Rinne-Laturi DNS

Relaa Racing kilpailee seuraavan kerran FTCC-sarjan kauden 2017 viimeiessä osakilpailussa 23.-24.9. Alastaron moottoriradalla.

Relaa Racing ilmoittaa myös, että Roope Rinne-Laturin ajama Porsche 911 GT3 Cup Type 997 -kilpa-auto on myynnissä. Lisätietoja autosta antaa Raimo Niemi: 0400-666356 ja raimo.niemi@relaaracing.fi.