Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan neljän osakilpailun sarjana kaudella 2021, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä neljässä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2021

21.-22.5. Porsche Sports Cup Weekend Ahvenisto
2.-3.7. Porsche Sports Cup Weekend Pärnu
6.-7.8. Porsche Sports Cup Weekend KymiRing
27.-29.8. Porsche Club Festival Finland Alastaro

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

01.05.2017 13:07:28

17-vuotias Rinne-Laturi urakoi tuplapodiumin Latviassa

Roope Rinne-Laturi vastaanottamassa palkintoa. (Kuva: Baltic Touring Car Championship)

FTCC-sarjan myötä myös Porsche GT3 Cup Challenge -luokan kausi alkoi viime viikonloppuna Latvian pääkaupungissa Riikassa. Kauhajokelainen Porsche-tiimi Relaa Racing aloitti kauden hyvillä sijoituksilla, vaikka haasteita viikonloppuna riitti.

17-vuotias Roope Rinne-Laturi oli vahvassa vedossa koko viikonlopun ja ajoi sekä lauantaina että sunnuntaina toiseksi. Sunnuntaina pyörähdys meinasi syödä pistesaalista, mutta nuori mies kampesi itsensä vielä hienosti kärkisijoille.

- Ensimmäisessa kilpailussa satoi ja oli aivan hirvittävä vesisumu heti edessä, jos pääsi lähellekään toista autoa. Ei siinä voinut ohittaa, koska näkyvyys oli täysin nolla. Toisessa kilpailussa olin Jussin (Kuusiniemi) kannassa kiinni, mutta sitten mutkaan jarruttaessa takajarrut menivät lukkoon ja pyörähdin. Menetin siinä muutaman sijan, mutta onneksi pystyin nostamaan itseni jälleen toiseksi. Harmitta tietysti se, että voittoonkin olisi voinut olla mahdollisuudet. Seuraavan kisaan Ahvenistolle lähdetään sitten hakemaan kauden avausvoittoa, Rinne-Laturi kertoi.

Relaa Racingin toinen kuljettaja Raimo Niemi onnistui myös ajamaan olosuhteista huolimatta ehjän kilpailuviikonlopun ja kruunaaman sen podium-sijoitukseen.

- Lauantaina tuli todella paljon vettä ja se teki tietysti radasta liukkaan ja haittasi näkyvyyttä. Lähdin ruudusta neljä, mutta sitten siinä tuli pari ohitse. Pystyin kuitenkin nousemaan lopulta viidenneksi, Niemi kertasi ensimmäistä kilpailulähtöä.

Toinen kilpailulähtö toi Niemelle kauden ensimmäisen palkintokorokesijoituksen.

- Sunnuntain kisa oli aivan mahtava ja nopeuttakin riitti. Alussa runnoin menemään sen verran haipakkaa, että renkaat lämpenivät liikaa ja menetin pitoa. Rauhoitin tilannetta sitten ja pitokin palasi. Olin lopulta kolmas. Kisa oli kaiken kaikkiaan hienosti järjestetty ja siellä mentiin todella kovaa, kun keskinopeudet olivat 160:n luokkaa. Roopekin keräsi hienosti itsensä toisessa lähdössä sen pyörähdyksen jälkeen ja tiimi toimi hienosti, joten olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun, Niemi iloitsi.

- Seuraavaksi mennään sitten Ahveniston juhlakisaan kesäkuun alussa ja toivotaan, että FTCC-sarjan noste rata-autoilun huippusarjana jatkuu ja voimistuu, Niemi lisää.

Seuraava FTCC-osakilpailu ajetaan Ahveniston moottoriradalla 2.-4. kesäkuuta. Kilpailussa juhlitaan Ahveniston 50-vuotista taivalta ja viikonlopun aikana Ahvenistolla on kisaamassa FTCC-luokkien lisäksi myös Formula 4, Legends ja Gran Turismo.

Epävirallisia tuloksia, Porsche GT3 Cup Challenge Finland, Latvia, Riika 29.-30.4.2017

Ensimmäinen kilpailulähtö
1. Jussi Kuusiniemi 21.10,227
2. Roope Rinne-Laturi +1,048
3. Tommi Haru +24,054
4. Jim Rautiainen +35,879
5. Raimo Niemi + 37,365

Toinen kilpailulähtö
1. Jussi Kuusiniemi 20.48,137
2. Roope Rinne-Laturi +6,256
3. Raimo Niemi +12,460
4. Ari Laivola + 17,786
5. Tommi Haru + 26,652