Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, joka on uusi Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan viiden osakilpailun sarjana kaudella 2019, yksi Latviassa, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä viidessä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2019

10.-12.5. Riga (LAT)
7.-9.6. Ahvenisto Hämeenlinna (FIN)
28.-30.6. Pärnu (EST)
26.-27.7. Kemora, Veteli (FIN)
23.-24.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival
21.-22.9. Pärnu (EST)
1 h:n Endurance

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

30.09.2016 15:17:41

Emil Westman saa TCR-sarjan tulikasteensa Hockenheimissa

Kokkolalainen Emil Westman voitti kuluneella kaudella Porsche GT3 Cup Challenge Finland ?rata-autoilusarjan mestaruuden. Samalla 19-vuotiaasta nuorukaisesta tuli sarjan historian nuorin mestari sekä ensimmäinen kuljettaja, joka on ajanut Junior Program -kuljettajana mestaruuteen.

Tulevana viikonloppuna Westmanilla on urallaan uusi aluevaltaus, kun hän osallistuu suomalaisen LMS Racing -tallin kuljettajana ADAC TCR Germany Touring Car Championship -sarjan viimeiseen osakilpailuun Saksan legendaarisella Hockenheimin radalla.

- Todella nopealla aikataululla laitettiin paketti kasaan, kun selvisi, että LMS Racingillä oli kuljettajan paikka vapaana tähän kilpailuun. Viime viikko on mennyt muun muassa lääkärintarkastuksissa ja paperihommissa, että saatiin kaikki kuntoon kansainvälistä lisenssiä ja muita lupia varten, Westman valottaa projektin taustoja.

Porschea tällä kaudella käskyttämään tottunut Westman saa myös nyt alleen täysiverisen kilpa-auton, kun hän ajaa Hockenheimissa SEAT Leon TCR -autolla.

- SEAT on loistava auto ja siitä löytyy muun muassa kahden litran turbokone ja 330 hevosvoimaa. Huippunopeus on tällä radalla noin 230 kilometriä tunnissa, joten kovaa näilläkin mennään. Porscheen verrattuna tässä on erona se, että tämä on etuvetoinen auto ja se vaatii tietysti omanlaisensa ajotyylin. Siinä on vielä opeteltavaa, mutta kehitys on nyt harjoitusten aikana ollut jo ihan rohkaisevaa, Westman toteaa.

Westmanilla on edessään työntäyteinen viikonloppu, mutta panostuksilla satsataan jo vahvasti tulevaisuuteen.

- Kokemusta täältä toki eniten haetaan, sillä nyt täytyy rakentaa jo vauhdilla ensi kautta. Näillä samoilla TCR-autoilla ajetaan ensi vuonna Ruotsin pääsarjassa STCC:ssä ja se on meille yksi potentiaalinen vaihtoehto, Westman kertoo.

- Fiilikset ovat erittäin hyvät näin kilpailun alla, mutta toki nyt on opeteltavana niin uusi auto kuin uusi ratakin. Kisa on tämän sarjan kauden viimeinen, joten tämä ei ole ehkä helpoin paikka hypätä uuden auton rattiin, mutta kaikkeni lähden silti antamaan. Taso on hurjan kova, joten ei tässä oikein tavoitteita osaa juuri asetella. Toki kun kypärä laitetaan päähän, niin täysillä mennään ja katsotaan, jos rahkeet riittäisivät vaikka kymmenen parhaan joukkoon, Westman ennakoi.

ADAC TCR Germany Touring Car Championship -sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Saksan Hockenheiminradalla 30.9.-2.10. Aika-ajot alkavat perjantaina Suomen aikaa kello 19.25, ensimmäinen kilpailu lauantaina kello 15.45 ja toinen kilpailu sunnuntaina kello 17.45.