Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset
  • Kausi 2015

09.07.2015 20:19:31

Mikko Pakari: Botniaring sarjan haasteellisin rata

Relaa Racing on jälleen valmis tositoimiin. Kuva: Marika Koliseva.

Relaa Racing -tallilla on edessään kotikilpailu tulevana viikonloppuna Jurvan Botniaringillä. Porsche GT3 Cup -sarjan kolmanteen osakilpailuun talli lähtee tiimimestaruuspisteiden ykkösenä.

Myös tallin molemmat kuljettaja Mikko Pakari ja Raimo Niemi ovat hyvissä asetelmissa kuljettajien mestaruuspisteissä: Pakari toisena ja Niemi kolmantena.

Lähes kotikulmillaan ajamaan pääsevä 19-vuotias seinäjokelainen Pakari huokuu intoa nousta sarjan kärkeen, mutta tiedostaa myös, että yhtä luokkaa paremmalla autolla ajava ja pistetaulukon ykkösenä oleva Wasa GT3 Racingin Johan Westergård ei tule olemaan helposti nujerrettavissa.

- Kaikin puolin minulla on luottavaiset fiilikset Botniaringin suhteen ja todella mukavaa on taas päästä ajamaan. Vaikka Botniaringillä en ole hirveästi ajanut, niin se on silti minulle jo tarpeeksi tuttu, joten siitä onnistuminen viikonloppuna ei ainakaan jää kiinni, alkukauden menestyksellään monet yllättänyt Pakari kertoi.

- Botniaring on kuitenkin pitkien suoriensa ansiosta kauden haasteellisin rata, sillä annan väkisinkin auton heikompien tehojen vuoksi muille tasoitusta. En anna sen kuitenkaan häiritä, vaan pyrin silti maksimisuoritukseen ja tietysti voittamaan taas lähdetään, Pakari sanoi.

Tallin toinen kuljettaja, kauhajokelainen Raimo Niemi pääsee kirjaimellisesti ajamaan kotiradallaan. Tavoitteet ovat Niemellä selvät.

- Siitä lähdetään, että kotiradalta otetaan tiimimestaruuspisteet vähintään kotiin ja jatketaan sen johdossa. Oma henkilökohtainen tavoite on olla viiden parhaan joukossa, mutta toki aina täytyy yrittää päästä podiumille. Porsche-sarjan konkari Niemi kertoi.

- Valmistautuminen kisaan on sujunut hyvin. Pärnussa sain osumia sen verran, että auton kyljet tulivat molemmilta puolilta sisään. Nyt on kolhut kuitenkin korjattu ja uudet osat asennettu, joten auto on täydessä iskussa Botniaringiä varten, Niemi jatkoi.

- Olen myös seurannut erittäin tyytyväisenä Mikon otteita Porschen ratissa. On hieno nähdä kuinka nuori mies on ottanut niin sanotusti homman haltuunsa, eikä turhaan kuvia kumartele, Niemi kehui tallikaveriaan.

Sarjan puolivälin lähestyessä Niemi on seurannut tyytyväisenä myös järjestelypuolen toimintaa. Aivan täysiä pisteitä ei kehityssuunnasta kuitenkaan voi antaa.

- Kilpailuihin ja järjestelyihin olen ollut tyytyväinen, ja niistä voi kyllä kiittää sarjatyöryhmän panosta vilpittömästi. Olen kuitenkin pettynyt siihen, että sarjaan ei tälle vuodelle saatu enempää osanottajia, vaan menemme strategialinjausten alarajalla. Näin kuljettajana, mutta ennen kaikkea tiimin omistaja näkisin mielelläni ainakin puolenkymmentä autoa enemmän radalla, myös itse sarjatyöryhmässä aikanaan mukana ollut Niemi sanoi.

Botniaringin osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 11. heinäkuuta.

Porsche GT3 Cup Challenge, 3/5 osakilpailu, Botniaring, Jurva

Ohjelma, lauantai 11. heinäkuuta

Mukana ovat kaikki Suomen Porsche-sarjat sekä Honda CBR500R Cup -moottoripyörät.

09.00 PRCF rata-aikaa (50')

10.00 Honda vapaa harjoitus (15')

10.20 Sports Cup vapaa harjoitus (20')

10.45 GT3 Cup Challenge warm up (20')

11.10 Honda aika-ajo (15')

11.30 GT3 Cup Challenge aika-ajo (20')

11.55 Sports Cup aika-ajo 8A, 8B, 8C (20')

12.20 Sports Cup aika-ajo 5, 7, 8D (20')1245 tauko

1245 PRCF rata-aikaa (50')13.45 Honda kilpailu 1

14.15 GT3 Cup Challenge kilpailu 1 (12 krs)

15.00 Sports Cup kilpailu 1 (12 krs)

15.30 Time Trial sessio 1 (15')

15.50 Honda kilpailu 2

16.20 Sports Cup kilpailu 2 (12 krs)

16.50 GT3 Cup Challenge kilpailu 2 (12 krs)

17.20 Time Trial sessio 2 (15')

18.00 palkintojenjako

18.15 Sports Cup ohjaajakokous

18.00 PRCF rata-aikaa (2h)

HUOM! Katsomoalueelle on vapaa pääsy - tervetuloa kannustamaan!

Teksti: Sami Kolsi