Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset
  • Kausi 2015

24.06.2015 17:27:11

Relaa valmis valloittamaan Viron

Mikko (vas.) ja Raimo valmiina Pärnun kilpailuun. Kuva: Pertti Kangasniemi.

Kauhajokelainen Relaa Racing -tiimi on valmis jatkamaan kärkitulosten tekemistä, kun Porsche GT3 Cup Challenge -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Viron Pärnussa.

Ennen Pärnua Relaan Raimo Niemi johtaa sarjaa kahden pisteen turvin ennen Wasa GT3 Racingin Johan Westergårdia. Tiimin toinen kuljettaja Mikko Pakari on neljäntenä 16:n pisteen päässä Niemestä. Lisäksi Relaa Racing on johdossa tiimien välisissä mestaruuspisteissä.

Raimo Niemi kehuu Pärnun Auto24Ring-rataa ja on asettanut selvät tavoitteet viikonlopulle.

- Pärnun ratahan on todella hieno ja sanoisin jopa, että Pohjoismaiden hienoin. Sen lisäksi, että puitteet ovat kunnossa, niin se on myös todella upea ajaa, joten elementit ovat kohdallaan. Ohituspaikkojakin löytyy riittävästi, joten niistä kilpailu ei ainakaan jää kiinni, Niemi ennakoi.

- Vaikka omat tavoitteeni eivät välttämättä ole sarjan voittamisessa, niin toki hyviä sijoituksia lähdetään aina hakemaan. Odotan myös mielenkiinnolla minkälaisia suorituksia tuo meidän ralliässä Juha Kankkunen saa aikaiseksi radalla. Toivotamme Juhan oikein lämpimästi tervetulleeksi haastamaan meidät radalle, Niemi kertoi.

Niemen tallikaveri, Junior Program -ohjelmassa ajava 19-vuotias Mikko Pakari tavoite on olla voittovauhdissa Pärnussa, joka on hänelle täysin uusi rata. Nuori mies myös hieman kritisoi sarjan pistelaskujärjestelmää.

- Pärnuun on mukava lähteä, mutta kyllähän tuo sarjan pistesysteemi ottaa aika rajusti päähän kun hyvillä tuloksillakaan et pärjää yleispisteissä, jos omassa luokassa ei ole tarpeeksi autoja kilpailemassa, neljäntenä sarjassa oleva Pakari avasi pisteviidakkoa.

- Voittamaan toki lähdetään silti ja vaikka siellä ensimmäistä kertaa ajetaan, niin se ei ole ongelma. Rataa saa siellä höylätä varmasti kyllästymiseen asti kaksipäiväisten testien aikana. Tässä kisojen välissä ei ole tehty mitään ihmeellistä, mitä nyt pidetty hiukan lomaa ja valmistauduttu lentäjäkoulun yhteen kokeeseen. Kilpaa ajaminen on loistavaa vastapainoa opiskelemiselle, Pakari sanoi.

Porsche GT3 Cup Challengen aikataulu, Pärnu

Perjantai/Friday 26.6.
09.45 - Porsche GT3 Cup, Free Practice
13.30 - Porsche GT3 Cup, Free Practice
16.05 - Porsche GT3 Cup, Qualification

Lauantai/Saturday 27.6.
10.15 - Porsche GT3 Cup, Warm Up
14.15 - Porsche GT3 Cup, 1st race
17.30 - Porsche GT3 Cup, 2nd race