Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

24.08.2014 13:35:30

Simo Muhoselle hopea Porsche GT3 Cup Trophy Finland 2014 ratasarjasta

Simo Muhoselle hopea Porsche GT3 Cup Trophy Finland 2014 ratasarjasta - tallitoveri Raimo Niemi yhdeksäs

Alastarossa ajetussa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailussa jyväskyläläinen Relaa Racing Teamin kuljettaja Simo Muhonen, 17, teki, jälleen kerran, vakuuttavaa työtä ja ajoi upeasti toisen lähdön luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun neljänneksi. Koska ensimmäinen lähtö mitätöitiin ja sarjasääntöjen mukaisesti kaksi kauden huonointa sijaa jätettiin loppupisteistä laskematta niin kuukauden päästä ajokortti-iän saavuttava Muhonen nousi vakuuttavasti pronssisijalta hopealle. Tallitoveri Raimo Niemen kohtalona oli lopulta jäädä sijalle yhdeksän.

Kaksi viikkoa sitten FINRace Trophy sarjan hopeamitalin saavuttanut Muhonen avasi viikonlopun kellottamalla kakkosluokan pohja-ajan. Koska Porsche Club Festival tapahtumassa ajoi poikkeuksellisesti myös useita nopeampia kolmosluokan Scandinavian Carrera Cupin kilpailijoita, oli Muhosen lähtöruutu vasta yhdeksäs. Keliltään sateisen vaikeassa kilpailussa Muhonen kärsi väärästä rengasvalinnasta ja oli maalilipulla vasta luokkansa kolmas ja yleiskilpailun kymmenes. Kuitenkin tämä lähtö mitätöitiin tuomaristovirheen seurauksena ja näin ollen kukaan kilpailija ei pisteitä startista saanut.

Toiseen lähtöön Muhonen starttasi lähtöruudusta neljä ja sen myötä kilpailukauden 12. ja samalla viimeiseen lähtöön hän laittoi kaiken osaamisensa peliin ettei nopeammat kolmosluokan autot pääsisi ohitse. Kartingin KF3-luokan pronsimitalin vuonna 2011 voittanut ja viime vuonna Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa kolme kertaa palkintokorokkeelle yltänyt Muhonen näytti osaamistaan ja yhtä Scandinavian Carrera Cupin kilpailijaa lukuun ottamatta pystyi pitämään muut kanssakilpailijat takanaan. Erinomainen taistelu palkittiin täysien luokkapisteiden lisäksi kolmella yleiskilpailun bonuspisteellä ja niiden turvin Muhonen pääsee loppusyksystä järjestettävässä palkintogaalassa pokkaamaan kaksi hopeista mitalia. Relaa Racingin kuljettajana ajanut Junior Program stipendiaatti oli yhtä hymyä kilpailukaudelle asetettujen tavotteiden täyttymiselle.

- Kilpailukauden viimeinen lähtö oli ehdottomasti parhainta osaamistani. Vaikka kauden 12 osakilpailussa kymmenen kertaa pääsin juhlistamaan palkintokorokkeen korkeinta sijaa niin tietysti vähän harmittaa kun en mestari Jukka Honkavuoren suvereenisiin tuloksiin pystynyt vastaamaan. Silti hopeasija on ehkäpä hieman enemmän kuin uskalsin kilpailukauden alussa toivoa, joten ei kai tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen, Muhonen paukutteli henkseleitään.

- Iso kiitos niin yhteistyökumppaneille ja faneille kuin ennen kaikkea Relaa Racing Teamille, jonka jäsenistö teki päräyttävää työtä menestyksemme eteen. Erityiskiitos kuuluu ehdottomasti vanhemmilleni sekä tiimipäällikkö Raimo Niemelle, joka puoli vuotta sitten jakoi uskoa vauhtiini ja sen kehittymiseen, jakoi hopeisissa tunnelmissa 18-vuotis syntymäpäiviään odotteleva nuorukainen.

Relaa Racing Teamin Raimo Niemi antoi tunteikasta palautetta kauden 2014 Junior Program stipendiaatille.

- Kun aikoinaan Junior Program valinta kohdistui Simoon niin kyllä hänestä heti pystyi aistimaan, että kyseessä on reipas ja fiksu miehen alku, joka on tukevasti jalat maan pinnalla. Hänen 13-vuoden kilpailukokemus niin Suomessa kuin ulkomailla on tehnyt tehtävänsä eikä koko kilpailukauden aikana hän sortunut hölmöilyyn vaan muiden tekemisistä piittaamatta ajoi omalla tasollaan. Koko Relaa Racing Team onnittelee nuorukaista ja ennen kaikkea minä tiimipäällikkönä olen ylpeä hänen kahdesta ansaitusta hopeamitalista. Toivotaan, että tämä lopputulos poikii hänelle uusia kansainvälisiä haasteita, Niemi tunnemoi.

Loppupisteet Porsche GT3 Cup Trophy Finland 2014
1. Jukka Honkavuori, 309 pistettä
2. Simo Muhonen, 276 pistettä
3. Johan Westergård, 263 pistettä
---
9. Raimo Niemi, 211 pistettä