Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

22.08.2014 12:15:04

Simo Muhosella ja Relaa Racing Teamilla mahdollisuus Porsche GT3 Cup Finlandin hopeamitaliin

Simo Muhosella ja Relaa Racing Teamilla mahdollisuus Porsche GT3 Cup Finlandin hopeamitaliin - Nuorukainen laittaa kaiken osaamisensa peliin

Kuukauden päästä täysi-ikäisyyden saavuttava jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, sinetöi kaksi viikkoa sitten FINRace ratasarjan hopeamitalin ja nyt lauantaina hänellä on erinomaiset mahdollisuudet kurvailla tähänastisen autourheilu-uransa arvokkaimman mitalin kun Porsche GT3 CUP Trophy Finland huipentuu Alastarossa ajettavassa Porsche Cub Festivalissa.

Kauhajokelaisen Relaa Racing Teamin Porsche GT3 Cup autolla ajava Muhonen on kuusi pistettä hopeassa kiinni olevaa Johan Westergårdia perässä ja kun sarjasääntöjen mukaisesti kahden kauden huonoimman kilpailun pisteet jätetään lopputuloksista pois niin hänelle suorastaan tarjotaan arvostetun kilpasarjan hopeamitalia. Koska Westergårdilta lähtee vähintään 18 ja 26 pistettä ja Muohoselta 0 ja 26 niin voidaan sanoa, että mikäli vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan pronssimitalisti ajaa turvallisella ajolla maalilipulle niin toisenkin hopeamitalin osoite on jyväskylässä.

Relaa Racingin toisella kuljettaja Raimo Niemellä on myös hyvät mahdollisuudet nousta kahdeksannelta sijalta tavoitteiden mukaiseen kuuden parhaimman joukkoon. Muhonen ja Niemi eivät kuitenkaan suostu nuolaisemaan ennen virallisten lopputulosten julkistusta.

- On totta, että asetelmat ovat todella herkulliset ja että perusajolla pääsisimme tavoitteeseen. Mutta koska kyse on intensiivisestä ja kovavauhtisesta moottoriurheilusta niin mitä tahansa voi tapahtua - myös sellaisia asioita mitkä eivät ole omasta tekemisestä saatikka osaamisesta kiinni. Sen vuoksi todella nöyrin mielin tässä Alastaron moottoriurheilupyhättöä kohtaan suunnistellaan ja totta kai toivotaan, että kolareilta vältyttäisiin ja me kaikki pääsisimme ajamaan omilla tasoillamme sekä ennen kaikkea saavuttamaan tavoitteiden mukaiset tulokset, Muhonen mietiskelee.

- Kahden viikon takaista FINRace Trophy sarjan hopeamitalia on juhlittu varsin varovaisesti. Itse asiassa tilanne on ollut täysin päin vastoin, koska kauden tavoitteemme on koko ajan ollut Porsche GT3 Cup Trophy sarjan mitalitaistelu ja sitä varten niin koko Relaa Racing Team kuin minä ja managerini Seppo Muhonen on tehty valtavasti töitä - Myös henkisellä tasolla. Kaikki on nyt valmista - laitetaan kaikki osaaminen peliin, Junior Program stipendiaatti Muhonen suunnittelee.

Tiimipäällikkö Raimo Niemellä on kädet kyynärpäitä myöten ristissä.

- Vuosi sitten Relaa Racing Team oli sarjan loppupisteissä kolmannella ja kuudennella sijalla, joita luonnollisesti lähdimme tälle vuodelle parantamaan. Ja nyt kun näyttää, että olisimme pääsemässä tavoitteeseen niin kyllä tässä hartaasti toivotaan, että niin minä kuin ennen kaikkea Simo hallitsemme paineet. Helppoa se ei todellakaan tule olemaan, koska lähes kaikilla kanssakilpailijoilla, lukuun ottamatta mestaruuden varmistanutta Jukka Honkavuorta, on jonkinlainen taistelu paremmuudesta edelleen käynnissä. Silti vakaasti uskon Simon ajavan hopealle ja tottakai itseeni, että hallussani oleva kahdeksas sija ei ole sarjapisteiden sijoitus kun viimeisen osakilpailun maalilippu liehuu, Niemi kertoo.

Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailuihin starttaa yhteensä 14 kuljettajaa.

FINRace Trophy epäviralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Simo Muhonen 290 pistettä
3. Johan Westergård 257 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 230 pistettä

Porsche GT3 Cup Trophy Finland pistetilanne 10/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Johan Westergård 275 pistettä
3. Simo Muhonen 269 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 229 pistettä