Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

10.08.2014 11:20:31

Simo Muhoselle hopeamitali FINRace ratasarjassa - Myös Porsche GT3 Cupissa mahdollisuudet hopeaan

Simo Muhoselle hopeamitali FINRace ratasarjassa - Myös Porsche GT3 Cupissa mahdollisuudet hopeaan

Vetelin Kemorassa ajetussa FINRace rata-ajon SM-sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa jyväskyläläinen, Relaa Racing Teamin kuljettaja Simo Muhonen, 17, onnistui jälleen juhlimaan luokkavoittoa ja toisen lähdön hopeasijaa sekä ennen kaikkea tärkeitä mestaruuspisteitä jotka lopulta johdattivat Junior Program stipendiaatin FINRace Trophy sarjan hopeamitalille. Tiimipäällikkö ja toista autokuntaa ohjastanut Raimo Niemi oli FINRace Trophyssä kahdeksas, jääden 17 pistettä pronssimitalista.

Keliltään erittäin sateisen haastavissa olosuhteissa ajetuissa FINRace Trophy ratasarjan kahdessa viimeissä kilpailussa ei draamaa puuttunut kun ensiksi sarjan kärkitaistelussa ajanut Emil Lindholm ja Anssi-Jukka Kasi kolaroivat punaisten lippujen arvoisesti ja sitten uusintalähdössä kuivan kelin rengasvalinta nousi ratkaisijan rooliin. Muhonen oli yksi rengasruletin kärsijöistä ja jäi siten yleiskilpailun kahdeksanneksi. Silti hän onnistui kotiuttamaan luokkansa toiseksi korkeimmat pisteet. Muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa toisessa sadekelin kilpailussa toisen polven moottoriurheilija kaasutteli yleiskilpailun viidenneksi ja suvereeniin luokkavoittoon. Raimo Niemi oli yleiskilpailun seitsemäs ja kuudes.

- Olosuhteet olivat enemmän kuin haastavat kun kuivan kelin lisäksi vettä tuli paikotellen taivaan täydeltä. Ensimmäisessä lähdössä rata ehti sadekelin rengasvalintamme jälkeen kuivaa ja siten viidennestä ruudusta alkanut kilpailumme muuttui selviytymiskamppailuksi renkaiden sulaessa alle. Vielä kun kilpailu keskeytettiin Lindholmin ja Kasin kolaroinnin seurauksena niin kuivan kelin renkailla matkassa olleet kanssakilpailijat karkasivat täysin maisemaan. Avauslähdön kahdeksas ja luokkani hopeasija ei ollut sitä mitä kilpailulta lähdimme hakemaan, Muhonen kertoo.

- FINRace Trophy sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin täysin kosteassa kelissä, jossa onnistuin kymmenestä lähtöruudusta nousemaan viidenneksi sekä ajamaan kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Luokkavoiton ja täysien pisteiden myötä saavutin hopeamitalin rata-autoilun FINRace sarjan Trophyssä, joten ei se nyt ihan huonostikaan mennyt. Lisäksi kun minulla on kahden viikon päästä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailuissa mahdollisuus kirkastaa tulossa oleva pronssimitali hopeaksi niin edessä on todella odottavaiset kesäpäivät, Muhonen jatkaa.

Tiimipäällikkö Raimo Niemi jakoi kiitosta ja onnitteluja tiiminsä nuorelle Junior Program stipendiaatilleen.

- Otimme kauden alussa tavoitteeksi, että vuonna 2013 tiimimme saavuttamat kolmas ja kuudes sija olisi kirkastettava. Pitkän ja intensiivisen kilpailukauden aikana on ollut hienoa nähdä kuinka hyvin Simo ensiksi sopeutui tiimiimme ja sittemmin otti ns. koppiautolla kilvanajon mukavasti haltuun. FINRace Trophyn hopeasija oli tavoitteiden mukainen suoritus ja vielä kun hän saavuttaisi hopeaa myös Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjassa niin olisihan se todella hienoa kiittää ajokortti-iän syyskuussa saavaa kuljettajaa erinomaisesti tehdystä työstä. Minun kahdeksas sijani FINRace Trophyssä oli lievä pettymys kun tavoitteet oli asetettu kuuden nopeimman joukkoon. Onneksi tässä voi vielä petrata kun Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan kaksi päätösosakilpailua ajetaan Alastaron radalla elokuun neljäntenä viikonloppuna, Niemi tuumaili.

FINRace Trophyn voittoon ajoi rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, joka koko pitkän kilpailukauden on suvereenisti hallinnut saksalaisen autotuotteen ominaisuuksia Suomen syheröisillä radoilla. Honkavuori on myös sinettiä vaille Porsche GT3 Cup Trophyn mestari.

Lopputulokset FINRace Kemora 2014: Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 1. lähtö:
1. Kari-Pekka Laaksonen, 9 kierrosta
2. Marko Helistekangas, +10.001sek
3. Johan Westergård, +21.156sek
---
7. Raimo Niemi, +37.289sek
8. Simo Muhonen, +40.633sek (lk2)

Lopputulokset FINRace Kemora 2014: Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö:
1. Kari-Pekka Laaksonen, 11 kierrosta
2. Tom Nylund, +3.155sek
3. Jukka Honkavuori, +6.876sek
4. Johan Westergård, +11.438sek
5. Simo Muhonen, +13.444sek (lk1)
6. Raimo Niemi, +25.630sek

FINRace Trophy epäviralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Simo Muhonen 290 pistettä
3. Johan Westergård 257 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 230 pistettä

Porsche GT3 Cup Trophy Finland pistetilanne 10/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Johan Westergård 275 pistettä
3. Simo Muhonen 269 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 229 pistettä