Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

29.06.2014 16:50:54

Muhonen jälleen luokkavoittoon Porsche GT3 Cup ratasarjassa - Niemi neljäs ja viides

Simo Muhonen jälleen luokkavoittoon Porsche GT3 Cup ratasarjassa - Tallitoveri Raimo Niemi mahtavasti neljäs ja viides

Simo Muhonen jälleen luokkavoittoon Porsche GT3 Cup ratasarjassa - Tallitoveri Raimo Niemi mahtavasti neljäs ja viides

Viron Pärnun Auto24ring radalla ajetussa Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, kävi, aikaisempien osakilpailujen tapaan ja kauhajokelaisen tallitoverinsa Raimo Niemen tavoin, huikean taistelun menestyksestä. 20 minuutin ja 13 kierroksen aikana tapahtuneiden värikkäiden vaiheiden jälkeen Relaa Racing Teamissa ajavan Junior Program stipendiaatin saavutti kilpailukautensa kolmannen luokkavoiton sekä toisen osakilpailun palkintokorokkeen alimman sijan. Tiimipäällikkö Raimo Niemi kotiutti kilpailuista neljänneksi ja viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet.

Sadesäässä ajetuissa aika-ajoissa upeasti kolmanteen ja viidenteen lähtöruutuun ajaneet Relaa Racingin kuljettajat starttasivat kovin odotuksin viikonlopun ensimmäiseen starttiin, mutta pienten ajovirheiden seurauksena saapuivat maalilipulle peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi. Koska vanhemmalla Porsche -automallilla kisaava Muhonen oli nopein ko. automallilla ajava kuljettaja niin hänet palkittiin luokkavoitolla ja sen tuomilla täysillä sarjapisteillä. Uudemmalla Porsche -automallilla ajava Niemi kasvatti pistepussiaan luokkansa viidenneksi korkeimmilla pisteillä.

Vauhdikkaan viikonlopun toisessa startissa Muhonen ampaisi 13 kierroksen kilpailuun kuudennesta ruudusta ja kävi tiivistä kilvanajoa vitossijasta kunnes hieman ahne ohitusyritys kostautui ajovirheenä ja sitä seuranneena pyörähdyksenä. Silti maalilipulle nuorukainen raahautui yleiskilpailun 11. nopeimpana. Epäonnesta huolimatta hän oli kuitenkin luokkansa kolmanneksi nopein ja saavuttamaan palkintokorokkeen alimman sijan tuomat tärkeät mestaruuspisteet. Raimo Niemi starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta ja teki kaksi viikkoa sitten ajetun Ahveniston osakilpailun tapaan vakuuttavan nousun neljänneksi.

- Ihan OK viikonloppu lähtökohtiin nähden - Pääsin minulle aikaisemmin täysin tuntematonta rataa harjoittelemaan vain 15 minuutia ennen aika-ajoja joten luokkavoitto ja kolmas sija oli enemmän mitä uskalsin toivoa. Harmillisesti kummassakin kilpailussa omat ajovirheet söivät vauhtia ja niiden myötä pikkasen jäi hampaankoloon tuloillaan ollut toinen luokkavoitto. Täytyy kuitenkin muistaa, että kovissa kilpailutilanteissa mitä tahansa voi sattua ja nyt kun en malttanut niin tällä kertaa kävi näin. Silti nousu sarjan nelossijalle takaa hyvät lähtökohdat seuraaviin kilpailuihin, Muhonen kertoo.

- Tasaisuus oli valttia. Aika-ajoissa viides lähtöruutu, ensimmäisen kilpailun vitossija ja toisen lähdön nelossija pistää hymyilyttämään muiden herrasmiesten ja lahjakkaiden nuorten kuljettajien seurassa. Lisäksi hieno kilvanajo (ja vain 0,215sek aikaero) tallitoveri Muhosta vastaan kruunasi tavoitteiden mukaisesti menneen viikonlopun. Sarjatilanteessa hallussani oleva seitsemäs sija ei kerro koko totuutta, sillä kilpailukauden päätteeksi kaikkien tuloksista jätetään kaksi huonointa kilpailua pois. Näin ollen niin kummallakin Relaa Racingin kuljettajalla on pullat hyvin uunissa, tiimipäällikkö Niemi analysoi tuloksia.

Pärnun osakilpailut voitti rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, joka on näytöstyyliin voittanut sarjan kaikki kuusi ajettua osakilpailua. Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan heinäkuun puolivälissä Alastaron radalla.

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: Aika-ajot, Top-5:
1. Jukka Honkavuori, 1:23.632
2. Tom Nylund, +0.182sek
3. Simo Muhonen, +0.612sek
4. Johan Westergard, +0.817sek
5. Raimo Niemi, +0.983sek

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: 1. lähtö, Top-6:
1. Jukka Honkavuori, 13 kierrosta
2. Emil Lindholm, +16.015sek
3. Johan Westergard, +19.250sek
4. Kari-Pekka Laaksonen, +28.209sek
5. Simo Muhonen, +31.018sek (lk 1.)
6. Raimo Niemi, +31.233sek (lk 5.)

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: 2. lähtö, Top-5:
1. Jukka Honkavuori, 13 kierrosta
2. Tom Nylund, +27.824sek
3. Johan Westergard, +28.202sek
4. Raimo Niemi, +34.334sek (lk 4.)
5. Kari-Pekka Laaksonen, +35.138sek
---
11. Simo Muhonen, +57.299sek (lk 3.)

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: Sarjatilanne 6/12 osakilpailua: Top-12:
1. Jukka Honkavuori, 210 pistettä
2. Johan Westergård, 171 pistettä
3. Dennis Nylund, 168 pistettä
4. Simo Muhonen, 150 pistettä
4. Jesse Lintumäki, 150 pistettä
---
7. Raimo Niemi, 139 pistettä