Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

26.06.2014 17:11:14

Simo Muhonen ja Raimo Niemi kyttäysasemista Pärnun osakilpailuihin

Simo Muhonen ja Raimo Niemi kyttäysasemista Pärnun osakilpailuihin

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen vain 17 ja 19 pisteen päässä pronssisijasta olevat Relaa Racingin kuljettajat, jyväskyläläinen Simo Muhonen ja kauhajokelainen Raimo Niemi aloittavat takaa-ajonsa lauantaina Viron Pärnussa ajettavissa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa.

Rovaniemeläisen Jukka Honkavuoren ajettua neljästä osakilpailusta täydet pistepotit on niin Relaa Racingin kuljettajat kuin muut kanssakilpailijat joutuneet tyytymään statistin rooleihin. Kaksi viikkoa sitten edellisessä Ahveniston osakilpailussa kauden parhaimpaan tulokseen yltynyt Raimo Niemi (4.) ja kolmannen luokkavoiton pokannut Simo Muhonen starttaavat toiveikkaana Pärnun reilun kolmen kilometrin mittaiselle radalle ja tietäen, että nyt on hyökättävä mikäli sarjan mitalitaistelussa haluavat olla.

- Jälleen kerran minulla on edessä uuden radan opettelu ja tällä kertaa siihen on aikaa kokonaiset kaksi 15 minuutin harjoitusta eli kyllä tässä vähän olo on kuin suunnistuskisoissa metsään menisi ilman karttaa. Tosin mitä olen kanssakilpailijoiden edellisvuosien incar videoita katsellut niin Pärnun rata näyttää varsin vauhdikkaalta ja sellaiselta, että haastetta ei ainakaan tule puuttumaan, Muhonen kertoo ja jatkaa, - Mutta ei valiteta vaan otetaan haaste avosylin vastaan ja katsotaan miten siitä selvitään. Luokkavoittoihin ja ehdottomasti mahdollisimman korkeaan yleiskilpailun sijoituksiin jälleen tähtään.

Myös Niemi tietää, että nyt on jälleen laitettava kaasu pohjaan.

- Koska Relaa Racingin ideologiana on stressittömästi nauttia moottoriurheilusta niin en jo pelkästään sen takia suostu menestyspaineita ottamaan. Tottakai se olisi hienoa päästä parantamaan Ahvenistolla saavuttamaani neljättä sijaa, mutta kuten Ahveniston kolarisumassa nähtiin, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa niin ajetaan nyt ensiksi ja katsotaan tuloksia sen jälkeen, Niemi kertoo ja jatkaa, - Aika-ajojen merkitystä ei taaskaan voi liikaa korostaa, joten panostetaan siihen ja sen jälkeen tuumaillaan varsinaista kisastrategiaa.

Pärnun osakilpailussa mestaruuspisteistä ajaa yhteensä 14 Porsche 997, 996 ja 911 automalleilla ajavaa kilpailijaa.

Porsche GT3 Cup Trophy Finland sarjatilanne 2014:
1. Jukka Honkavuori, 140 pistettä
2. Johan Westergård, 113 pistettä
3. Emil Lindholm, 110 pistettä
4. Dennis Nylund, 110 pistettä
---
7. Simo Muhonen, 93 pistettä
9. Raimo Niemi, 91 pistettä

Jani Kekoni / Mediaguru.fi