Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2014

15.06.2014 16:00:45

Simo Muhosen ja Raimo Niemen Relaa Racingilla syviä pettymyksen ja hienoja ilon hetkiä Ahvenistolla

Simo Muhosen ja Raimo Niemen Relaa Racingilla syviä pettymyksen ja hienoja ilon hetkiä Ahveniston Porsche GT3 Cup-kilpailuissa

Rata-autoilun FINRace sarjan yhteydessä ajettavassa Porsche GT3 CUP Trophy Finlandissa Relaa Racing Teamin kuljettajat Simo Muhonen ja Raimo Niemi saalistivat keskinkertaisen pistepussin Hämeenlinnan Ahveniston perinteikkäällä radalla ajetussa sarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa. Kauhajokelainen Niemi kyyditti autoaan upeasti yleiskilpailun sijoille neljä ja seitsemän ja kuluvan kilpailukauden Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen nappasi hienon luokkavoiton.

Aika-ajoissa erinomaiseen vauhtiin päässyt Relaa Racing kiersi Ahveniston 3040m radan kolmanneksi (Simo) ja viidenneksi (Raimo) nopeinten ja olivat matkalla palkintokorokkeelle kunnes ensimmäisen kilpailun lähdössä sattunut dramaattinen joukkokolari johti kilpailulähdön uusintaan. Onni ei uusintalähdössä suosinut Muhosta vaan hänen kohtalona oli joutua ensimmäisessä mutkassa kanssakilpailijan klikkaamaksi ja ajautua ulkomutkan ratavalliin keskeytyksen arvoisesti. Muhosen jäätyä laulukuoroon laittoi Relaa Racingin tiimipäällikkö kaasua ja saapui neljäntenä 14 kierroksen mittaisen lähdön maalilipulle.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa toisessa kilpailulähdössä Muhonen starttasi häntäpäästä (11. lähtöruutu) ja kierros kierrokselta pääsi lähestymään niin neljännestä ruudusta lähtenyttä Niemeä kuin muita kärkikuljettajia. Upean nousun takarivistä tehnyt Muhonen passasi yhdeksännellä kierroksella tiimipäällikkönsä Raimo Niemen ja saapui maalilipulle kuudenneksi nopeimpana. Muhonen oli samalla nopein ns. kakkosluokan auto ja siten juhlisti täysiä luokkapisteitä kun Niemen kohtalona oli seitsemännellä sijallaan tuoda kuudenneksi korkeimmat ns. kolmosluokan pisteet.

- Moottoriurheilussa raja menestymisen ja täydellisen epäonnistumisen välillä on erittäin ohut. Olin ensimmäisessä lähdössä noussut jo kolmanneksi, mutta harmillisesti se startti keskeytettiin joukkokolarin seurauksena. Sitten uusintalähdössä tiukan kilvanajon päätteeksi kanssakilpailija klikkasi minut radalta ja pettymys oli valtaisa. Onneksi Relaa Racingin mekaanikot saivat parsittua ruttaantuneen autoni kasaan ja pääsin toisessa lähdössä nappaamaan erittäin tärkeän luokkavoiton ja siten saada balsamia haavoille, Muhonen kertoo.

- Olen aina tykännyt ajaa Ahvenistolla ja taas pääsin tavoitteideni mukaiseen vauhtiin. Neljänneksi ja kuudenneksi korkeimmat luokkapisteet antoivat paljon uutta itseluottamusta ja koska sarjajohtaja Jukka Honkavuorta lukuun ottamatta nuoriso-osasto söi epäonnistumisen karvasta kalkkia niin taistelu himmeimmistä mitaleista sai paljon uutta väriä. Nyt seuraavan viikon ajan tiimimme intensiivisesti huoltaa kilpurit ja sitten onkin aika suunnata Viron Pärnun radalla ajettavaan seuraaviin osakilpailuihin, tiimipäällikkö Raimo Niemi jatkaa.

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen Muhonen tipahti kuudennelle ja Niemi nousi kahdeksannelle sijalle. Kauden neljänteen voittoon ajanut rovaniemeläinen Jukka Honkavuori porskuttaa sarjataulukossa jo huikealla 27 pisteen karkumatkalla. Muhonen ja Niemi ovat kyttäysasetelmissa 17 ja 19 pisteen päässä pronssimitalista.

Lopputulokset FINRace Ahvenisto, Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö: Top-4:
1. Jukka Honkavuori, 14 kierrosta
2. Kari-Pekka Laaksonen, +13.481sek
3. Johan Westergård, +22.729sek
4. Raimo Niemi, +27.549sek
---
kesk. Simo Muhonen, kolari kierros 1.

Lopputulokset FINRace Ahvenisto, Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö: 2. luokan Top-3:
1. Jukka Honkavuori, 14 kierrosta
2. Kari-Pekka Laaksonen +8.336sek
3. Johan Westergård +9,445sek
---
6. Simo Muhonen +30.549sek (lk2 voittaja)
7. Raimo Niemi +44.376sek

Porsche GT3 Cup Trophy Finland sarjatilanne 2014: 4/10 osakilpailua: Top-10:
1. Jukka Honkavuori, 140 pistettä
2. Johan Westergård, 113 pistettä
3. Dennis Nylund, 110 pistettä
---
6. Simo Muhonen, 93 pistettä
8. Raimo Niemi, 91 pistettä