Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, joka on uusi Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan viiden osakilpailun sarjana kaudella 2019, yksi Latviassa, yksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä viidessä osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo viisi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2019

10.-12.5. Riga (LAT)
7.-9.6. Ahvenisto Hämeenlinna (FIN)
28.-30.6. Pärnu (EST)
26.-27.7. Kemora, Veteli (FIN)
23.-24.8. Alastaro (FIN)
Porsche Festival
21.-22.9. Pärnu (EST)
1 h:n Endurance

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2013

13.05.2013 08:51:50

Tuplavoitto Relaalle Botniaringillä odottaa hyvää kautta

Porsche GT3 Cup

Porsche GT3 Cup Trophyn ratakauden avaus ajettiin lauantaina 11.05 Jurvan Botniaringillä. Kilpailu oli testikilpailu ennen varsinaista sarjan alkua.
Porsche GT3 Cup luokan molempien lähtöjen voittoon ajoi Relaa Racingin Raimo Niemi ja saman tiimin Tuisku Urpiala ensimmäisen lähdön yhdeksänneksi ja toisen lähdön kuudenneksi.
Aika-ajot ajettiin kahteen kertaan eli molemmille lähdöille omansa, ensimmäisen paalupaikan ajoi Eko Race tiimin Ari Laivola, Relaan Raimo Niemi jäi ainoastaan 0,11 sekuntia saaden toisen lähtöruudun. Toisessa aika-ajossa sijat vaihtuivat, eli Raimo paalulle 0,22 sekunnin turvin, sivuten nimissään olevaa Porsche luokan rataennätystä Botniaringillä.

Ensimmäisen lähdön johdon otti Ari Laivola, saaden kantaansa Raimo Niemen sekä Wasa GT3 Racing tiimin Johan Westergårdin. Kärjessä Laivola sai hieman kasvatettua eroa muihin, mutta kilpailun puolen välin jälkeen Raimo alkoi saavuttaa Laivolaa. Kaksi kierrosta ennen maalia Raimo painui väkisin Laivolan ohi. Sijoitus pysyi saman maaliin saakka; Niemi, Laivola, Westergård.
Raimo kertasi tapahtunutta; ?Säädin jarruja aika-ajojen jälkeen ja ilmeisesti jarruni eivät toimineet alussa halutulla tavalla, mutta puolenvälin jälkeen sain jarrut balanssiin ja aloin tavoittaa Laivolaa, hän teki pari virhettä, joiden avulla pääsin kantaan ja sitten ohitse. Hieno kilpailu.?

Toisen lähdön johtoon karkasi paalulta lähtenyt Raimo Niemi, johtaen kilpailua lähdöstä maaliin saakka. Eroa maalissa toiseksi tulleeseen Ari Laivolaan kertyi yli 8 sekuntia.
?Mukava ajaa keulilla, keskittyä omaan ajoon ja yrittää uutta rataennätystä, renkaat alkoivat olla sen verran kuluneet että en yrityksistä huolimatta rataennätystä onnistunut samaan?
Tuisku Urpiala oli kuudenteen sijaansa tyytyväinen auton iskunvaimentimien heikkoudesta huolimatta.

Tänä vuonna Porsche GT3 Cup Trophy sarjaan on tulossa 10 vahvaa tiimiä ja yli 20 autoa / kuljettajaa, joten tulossa on hyvä kausi ja mielenkiintoisia lähtöjä.
Varsinainen sarja alkaa Motoparkista, Virtasalmella 25.5.2013. Porschet starttaavat klo 13:00 ja 16:30.

Voittajatiimimme varikkopilttuussa vieraili päivän aikana satapäinen katsojajoukko tutustumassa Relaa Racingin toimintaan. Relaan uusi, Etelä-Pohjalaisuutta kuvaava Helavyö, autoissa herätti mielenkiintoa ja autojen tunnistettavuus jatkossa on helppo.

Huoltojoukkomme näytti taas ammattimaiset otteensa tiimin kilpailun hyvin läpiviemiseksi, autourheiluhan on tiimitoimintaa parhaimmillaan