Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Kausi 2011

08.08.2011 14:30:10

Uimakisat urheiluautolla - voitto kotiin Vetelistä

Raimo sade32.bmp
Raimo sade 22.bmp
Raimo,pokaali,teltassa2.bmp

Niin juuri kävi kuin etukäteen epäiltiin: Vetelin KeMorassa tuli vettä kuin aisaa niin perjantain harjoituksissa kuin lauantain kisassakin. Pyhänä pujoteltiin sitten pisaroiden välistä kuivana.

Vetelin KeMoRa-moottorirata on tunnetuin paikka pitäjässä, mutta tunnetuin henkilö -ainakin meille 50-luvun lapsille- lienee suurhiihtäjä Hannu Taipale, joka Eero Mäntyrannan aikakautena oli kova luu mm. monissa viestijoukkueissa.

Nyt oli kuitenkin vuorossa jälleen rata-autoilua ja Relaa Racing kuunteli kiinnostuneena säätiedotuksia matkalle määränpäähän - vettä olisi varmasti luvassa!
Eikä tarvinnut pettyä.

Koko perjantai treenattiin vesisateessa ja niinpä auto oli hyvässä sadesäädössä, kun lauantai valkeni märkääkin märempänä. Porschet ajoivat yhdessä GT NEZ -luokan kanssa ja tässä porukassa Raimo nappasi kakkosruudun eturivistä ja oli aika-ajon paras Porsche.

Lähdöstä GT:t, mm. Pertti Kuismanen Ford GT:llaan ja ralleista tuttu, Raimon vanha ystävä ja kilpakumppani Sebastian "Basti" Lindholm vieraskuskina Lamborghinillaan, menivät kärkeen, mutta sitten kannassa puhalsikin jo Raimo Niemi, Suomi ja Kauhajoki!

-Aivan mahdoton oli vesisade, joka jätkällä oli auto välillä pois lapasesta ja vesiliirtoja otettiin kuka mitenkin. Myöskin näkyvyys oli monin paikoin huonompi kuin nolla. Tuuriakin on oltava ja sitä oli tällä kertaa tarvittava määrä, kuvailee Raimo vesilottoa Vetelin tapaan eli olosuhteita, mistä irtosi kauden ensimmäinen voitto!!

Joka tapauksessa Relaa Racingin peli oli nopein Porscheista, jotka tulivat maaliin järjestyksessä Raimo Niemi-Tapio Rytilä-Janne Laitinen.

Sunnuntai valkeni lähes lauantain näköisenä, mutta ei satanut. Auto seisoi teltassa viimeiseen asti pukeilla ilman renkaita ja miehet nuuskivat taivaalle päin: slicksit vai sadepyörät? Valinta oli kuivankelin renkaat.

-Se oli oikea päätös siitäkin huolimatta, että auto jäi pehmeisiin sadesäätöihin. Seurauksena oli mm. yliohjautumista, mutta siitä mahtoivat kärsiä kaikki.
Olihan monivaiheinen viikonloppu, jonka toisesta osasta irtosi kolmostila. Kaikella lailla vaativaa, mutta ellei tällaisesta opi niin ei sitten mistään, Raimo jatkaa raporttiaan.

Raimo kavensi eron hopeatilaan Porsche - pistetaulukossa kahteen pisteeseen ennen Ahveniston finaalia. Pisteet nyt: Janne Laitinen 175p - Simo Kangas 139p - Raimo Niemi 137p - Tapio Rytilä 121p.

KeMoRan kisa TV:ssa seuraavasti: 13.8. MTV3 klo 12.25/30min, 13.8. MAX klo 16.00/55min, 15.8. MAX klo 9.30/55min(u)

Rata SM Finaali: Ahvenisto/Hämeenlinna 9.-10.9.2011.