Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

30.07.2019 08:24:59

3. osakilpailu - Kemora, Veteli

Porsche Sprint Challenge NEZ ? Relaa Racing puhdisti palkintopöydän

Lämpöä oli tuvassa ja luvassa Kemoran moottoriradalla, kun Porsche Sprint Challengen Pohjois-Euroopan kilpasarja saapui radalle viime viikonlopuksi. Ulkolämpötilat eivät olleet niin kovin tyypillisiä suomalaiselle kesälle, kun viisi autoa asettautui lähtöruudukkoon kolmen lähdön ajaksi, aurinkoisessa +30C asteen lämpötilassa. Ennustettu lämpöaalto oli myös karsinut muutaman kisatiimin joukosta heidän keskittyessä jo elokuussa ajettaviin sarjan finaaleihin. Mutta Kemoran viikonloppuna kuljettajat, tiimit ja auto joutuivat todelliseen tulikokeeseen!

Tommi Haru (#40) ajoi aika-ajojen nopeimman ajan, mutta Junior Program-kuljettaja, vain 15-vuotias Luka Nurmi (#31) antoi tälle erinomaisen vastuksen.

Ensimmäinen lähtö ajettiin perjantai-iltana. Valitettavasti Nurmen kisa päättyi jo ennen aikojaan, ensimmäisellä kierroksella hartioiden kolisteluun sarjaa johtavan Tommi Harun kanssa. Nurmen osalta korkein palkintopallisijoitus jäi haaveeksi ja jätti myös Harun pääjoukon perälle ajamaan kärkeä kiinni. Ensimmäisen lähdön kirkkaimman pystin nappasikin itselleen Relaa Racingin tiimipäällikkö Raimo Niemi (#41), jolle ruutulippu oli kauden ensimmäinen.

Toinen ja kolmas kisalähtö ajettiin lauantaina vielä kuumemmissa olosuhteissa. Elohopea nousi +33C asteeseen, ja voi vain kuvitella millaisiin lukemiin Porsche 911 GT3 Cup ?kilpurien sisälämpötilat nousivat. Lähtövalojen sammuttua molemmat lauantain lähdöt seurasivat identtistä kaavaa. Lahjakas, nuori Luka Nurmi otti kärkipaikan heti lähdössä ja piti sen helpon oloisesti ruutulipulle asti. Hallitseva mestari Tommi Haru ei pystynyt vastaamaan 15-vuotiaan Junior Program ?kuljettajan tahtiin ja joutui tyytymään toiseen sijaan, Raimo Niemen varmistaessa viikonlopulta erinomaisen pistesaaliin Relaa Racingille kahden palkintopallisijoituksen turvin.

Epävirallinen sarjatilanne kolmen osakilpailun ja seitsemän lähdön jälkeen kärjen osalta on
1) Haru 208 pistettä
2) Niemi 182 pistettä
3) Nurmi 139 pistettä

Kolme lähtöä sisältävä kauden finaali ajetaan Alastaron moottoriradalla, Porsche Club Finland Festivaleilla 23.-24.8. 2019.


teksti Arttu Toivonen