Porce GT3 SprintChallenge NorthEuropeanZone Team RelaaRacing

Porsche Sprint Challenge NEZ, Porsche Motorsportin nimi sarjalle, sarja ajetaan kuuden osakilpailun sarjana kaudella 2022, yksi Latviassa kaksi Virossa ja kolme osakilpailua Suomessa. Porschet ajavat myös Pohjois-Euroopan mestaruudesta NEZ:stä. Kaikki tämä kuudessa osakilpailussa, joissa olemme mukana ks. kilpailukalenteri.
Tiimimme tavoittelee sarjan Tiimi mestaruutta ja sitä kautta tiimin kuljettajien sijoittumista viiden parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa.

Relaa Racing Team

Ammattimaista moottoriurheilua jo kuusi vuosikymmentä

Relaa Racing on ollut jo vuosia ajan hermolla, mitä tulee rata-ajon kilpa-autoluokkiin Suomessa. Suosittu Porsche Sports Cup, Porsche GT3 Cup Challenge -sarjat ovat olleet teamin ohjelmassa jo vuosia ja palkintokaappiin onkin kertynyt sarja-, luokka- ja osakilpailukohtaista menestystä. Jo kaudella 2017 ohjelmaan tullut Pohjois-Euroopan Mestaruus (NEZ) -sarja on myös vahvasti tavoitteena Relaa Racingin ohjelmassa.

Tutustu teamiimme ja sen toimintaan näillä sivuilla sekä seuraa kilpailukautta ja sen tapahtumia sivuilta tai Facebookistamme.

Lue lisää

Kilpailukalenteri 2022

29.-30.4. BATCC DEWALT GRAND PRIX BIKERNIEK
10.-11.6. BATCC BOTNIARING GRAND PRIX BOTNIARING
30.6-3.7. PORSCHE FESTIVAL ESTONIA PORSCHERING
22.-28.7 PORSCHE SPORTS CUP WEEKEND KYMIRING
12.-13.8 BATCC PÄRNU SUMMER RACE PORSCHERING

26.-27.8

PORSCHE CLUB FESTIVAL FINLAND ALASTARO

 

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

  • Uutiset

15.10.2018 08:19:09

Luka Nurmi kaudeksi 2019 Porsche GT Cup Challenge -sarjaan

Porsche GT Cup

Porsche GT Cup Challengen sarjatyöryhmä on valinnut tamperelaisen Luka Nurmen kaudelle 2019 Porsche Junior Program -kuljettajaksi. Nurmi ajaa kauden Relaa Racing -tiimissä. Tamperelainen nuorukainen siirtyy sarjaan kansainvälisiltä karting-radoilta.

- Porsche Motorsport on muuttanut tulevalle kaudelle Junior Program -sääntöjään siten, että Juniorin maksimi-ikää on laskettu 26:sta 24 vuoteen. Lukan valintaa helpotti hänen innostuksensa ja määrätietoinen valmistautuminen lajiin. Lisäksi Juniori tarvitsee oikeaa nälkää ja hinkua ajamiseen ja eteenpäinmenoon, sitä tuntuu Lukalla olevan. Uskomme Relaa Racingissä, että valinta on osunut kohdalleen. Sopimuksemme kattaa 1 + 1 vuotta, jolla uskoakseni varmistetaan Lukalle hyvät mahdollisuudet edetä GT-autojen sarjoissa. Kommentoi valintaperusteita Relaa Racing -tiimipäällikkö ja omistaja Raimo Niemi
Relaa Racingillä on vuosien kokemus nuorien kuljettajien kehittämisestä. Monet Junior Programin kautta ponnistaneet kuljettajat ovatkin nyt ammattilaisina maailman GT-sarjoissa. Ensi vuonna Nurmi täyttää 15 vuotta, mikä mahdollistaa Porscheen siirtymisen. Nuoresta iästään huolimatta kokemusta kilpailemisesta on kertynyt niin paljon, että hyvien testien jälkeen siirtyminen suoraan näin tehokkaisiin autoihin nähtiin mahdolliseksi.

- Relaa Racing-tiimi tuntui heti ensi vierailusta alkaen omalta jutulta. Lisäksi Porschen tarjoama kuljettajapolku on todella houkuttava. Mahdollisuus päästä jo nyt siihen mukaan, tuo ammattilaisuuden monta askelta lähemmäksi. Tavoitteena on päästä mukaan tehtaan valmennusohjelmaan kaudelle 2020, tai 2021 ja sitä kautta ajamaan kansainvälisiä Carrera Cup -kilpailuja ulkomaille. Ensi kausi tulee olemaan vielä opetteluvuosi, eikä suoranaisia sarjasijoitustavoitteita ole asetettu. Tosin tähänkään sarjaan ei lähdetä kuvia kumartelemaan, selkeä tavoite on olla tiimin nopein kuljettaja, Nurmi kuittaa pilke silmäkulmassa. Tiimin toista autoa ajaa tiimipäällikkö Raimo Niemi

Sarjan osakilpailut ajetaan Suomessa, Virossa ja Latviassa. Autot ovat yli 450 hevosvoimaisia Porsche GT3 CUP -luokan autoja. Porsche Motorsport seuraa ja auditoi tarkasti kaikkia GT3 Cup Challenge -sarjoja. Kilpailukaluston yhdenmukaisuus on avain kuljettajia, yleisöä sekä mediaa kiinnostaviin tapahtumiin. Rengasvalmistaja Michelin on vahvasti mukana Junior Program -yhteistyökumppanina.